Preminula dvadesetogodišnja trudnica u Nišu

kc Nš
Foto: N1

Trudnica iz Knjaževca, stara 20 godina, u četvrtom mesecu trudnoće, preminula je noćas u 23.30 u UKC Niš, kažu u tom centru za N1. U pitanju je bila blizanačka trudnoća, a žena je preminula od posledica koronavirusa.

„Žena je primljena 2. oktobra u UKC Niš. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, 3. oktobra prebačena je u jedinicu intenzivne nege gde je priključena na mašinu za veštačku ventilaciju. Od momenta kada je došla u UKC Niš, žena je bila pod neprekidnim nadzorom lekara svih specijalnosti“, kažu u UKC.

Najnovije dnevne info o koranavirusu pratie u našem blogu: BLOG 570. dan epidemije: Stigao najbolji lek za kovid u Srbiju, kaže Vučić; profesor piše otvoreno pismo Brnabić

Preminula žena nije bila vakcinisana i kako saznaje N1, nije imala takozvane pridružene bolesti, odnosno neke hronične zdravstvene tegobe koje bi dodatno opteretile trudnoću ugroženu koronavirusom.

Direktor UKC Niš, Zoran Perišić izjavio je jutros za N1 da su četiri porodilje smeštene u kovid odeljenje Klinike za ginekologiju. One su uspešno porođene carskim rezom i u stabilnom su stanju, kaže Perišić. Kako je jutros dodao, još četiri trudnice čekaju porođaj. I četvoro dece je na lečenju u ovoj ustanovi. Kod svo četvoro potvrđeno je prisustvo koronavirusa.

N1

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.