„Prelistavanje“ uspomena sa profesorom istorije: Od školovanja u Prištini do višedecenijskog rada u školi

Veliki broj profesora na Severu Kosova pripada staroj gardi i spada u red vrsnih pedagoga koji su obrazovali i vaspitavali više od 30 generacija. Među njima je sagovornik KoSSeva Dobrivoje Đurđević – nastavnik istorije u srednjoj školi „Nikola Tesla“ u Leposaviću. Novu godinu započinjemo prelistavanjem starih albuma, nekih nostalgičkih vremena. 

Školovanje je započeo u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Sočanici, a fakultet je završio u Prištini za koju ga, kaže, vezuju lepe uspomene na studentske dane.

Odmah nakon završenih studija karijeru nastavnika istorije započinje u školi iz koje je i potekao, dok par godina kasnije postaje nastavnik istorije u srednjoj školi Nikola Tesla u Leposaviću, gde je ostao do dan danas.

Sa Dobrivojem Đurđevićem smo prelistavali albume sa slikama, prisećajući se starih uspomena – kako o njegovom školovanju, tako i o mnogobrojnim generacijama koje je on podučavao tokom radnog veka dugog skoro četiri decenije.

Priča o profesoru Đurđeviću je zapravo priča o jednom vremenu i vrednostima koje polako nestaju. Isto tako, njegovo svedočenje predstavlja pravi putokaz za mnoge generacije koje je i izveo na put.

Svedočenje Dobrivoja Đurđevića pogledajte u video prilogu iznad.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.