Prekinuta emisija sa kandidatima za gradonačelnike – Ivanovićem, Milovićem, Jablanovićem i Biševcom

Privatnom kablovskom operatoru CD KiM iz Zvečana sinoć je oko 20:45 presečen optički kabal čime je prekinut program u trenutku dok je ova televizija emitovala emisiju koja je snimana dan ranije, a u kojoj su gostovala četiri kandidata za gradonačelnike iz opština sa Severa Kosova. Vlasnik televizije, Dragan Mlađović, smatra da se radi o namernoj sabotaži koju povezuje sa predizbornom kampanjom za lokalne kosovske izbore koja je u toku. Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj i slučaj otvorila kao "uništenje, ošećenje javne instalacije".

Sinoć nakon što je presečen kabal"Emisija se najavljivala čitav dan i počela je u 20:20. Gosti su bili četiri kandidata za gradonačelnike u četiri opštine – dr Dragiša Milović, Oliver Ivanović, Dragan Jablanović i Slaviša Biševac. Program je prekinut oko 20:45," za KoSSev je potvrdio Mlađović.

Da je optički kabal prekinut saznali su ubrzo nakon prekida programa. Kabal je prekinut na par kilometra od studija odakle je program emitovan, odnosno centra Žerovnice u zvečanskoj opštini – u nenaseljenom delu, u blizini puta između Žerovnice i samog Zvečana.

Vlasnik ove televizije tvrdi da se radi o predizbornoj sabotaži kako se emisija ne bi gledala i ne krije svoje iznenađenje.

Da li je ovo normalno? U 21. veku ovakav mrak!"- dodaje.

Neprijatno je iznenađen i dr Dragiša Milović, iako je, kako kaže, "navikao na pritiske u ovoj kampanji":"

"Odgovorili smo na prvi krug pitanja – sva četvorica kandidata. Program je ubrzo nestao. Ovo je još jedan vid nasilja – sada medijskog nasilja. Stvara se privid da je istina nedopustiva."  

Detaljnije o kosovskim  lokalnim izborima pratite na našoj tematskoj stranici​ "Lokalni izbori na Kosovu 2017."

Milović je ponovio ocenu da su kandidati i stranke neravnopravno zastupljeni u medijima tokom ove kampanje. 

On i Ivanović će u podne održati i konferenciju za medije.

Da bi se postavio optički kabal, prema rečima vlasnika kablovskog operatora CD KiM, biće potrebno najmanje četiri do pet dana, kada će se izbori i održati.U međuvremenu prekinuta emisija je postavljena na YOU TUBE kanal Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.