Đurić: Srpska lista državni projekat. Politika Ivanovića – politika DS-a, a to nije dobro

Marko Đurić koji je juče imenovan na mesto predsednika Radne grupe za unutrašnji dijalog o Kosovu, a koji je istovremeno i na čelu Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, pozvao je još jednom Srbe na Kosovu da 22. oktobra izađu na lokalne izbore i glasaju za Srpsku listu.

Za Radio televiziju Srbije rekao je da je veoma važno da se Srbi na Kosovu okupe oko Srpske liste, i to, kako je istakao, nije stranački, već državni projekat.

On je rekao i da se pokazalo da je politika Olivera Ivanovića politika Demokratske stranke i ocenio da ta politika nije ništa dobro donela.

"Uveren sam da građani Kosova to neće prihvatiti," dodao je on. 

Predsedništvo DS-a juče je saopštilo da na lokalnim izborima 22. oktobra na Kosovu podržava Građansku inicijativu "Srbija, demokratija, pravda" i njenog lidera Olivera Ivanovića kao kandidata za gradonačelnika, navodeći da je upravo GI SDP "organizacija koja se bori za interese građana u cilju normalizacije i boljeg života svih Srba na Kosovu".Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.