Prekid dijaloga u Briselu: Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u podne

15:00 – Policija Kosova nudi 10.000 evra za informacije o slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Policija Kosova nudi nagradu od 10.000 evra za informacije koje mogu doprineti rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića, saopšteno je iz KP-a. Detaljnije u posebnoj vesti.

13:00 – Vučić o Ivanovićevom ubistvu: Za Srbiju ovo je teroristički akt. Pronaći ćemo ubice

Ubijen je čovek koji je roditelj, suprug, i koji sasvim sigurno nije bio neko ko je pozivao na sukobe između Srba i Albanaca. Bez obzira na političke razlike upućujem saučešće porodici Ivanović i Srbima na KiM-u – rekao je na vanrednoj konferenciji predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u Beogradu. Detaljnije u posebnoj vesti.

12:55 – Brojne reakcije nakon Ivanovićevog ubistva

Brojne su reakcije nakon jutrošnjeg ubistva Olivera Ivanovića. U prvim reakcijama oglasili su se Marko Đurić i visoki kosovski zvaničnici. Detaljnije u posebnoj vesti.

12:05 – Ivanović ubijen sa najmanje pet hitaca iz vatrenog oružja

Oliver Ivanović ubijen je sa najmanje pet hitaca iz vatrenog oružja. Povrede su mu nanete u predelu gornjeg dela grudnog koša. Na hirurško-interno prijemno odeljenje primljen je bez znakova života. Smrt je konstatovana u 9.15 – potvrdio je direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović, na vanrednoj konferenciji za medije u prostorijama​ ovog centra. Detaljnije u posebnoj vesti.

11:46 – Tači, Haradinaj i kosovska vlada osudili Ivanovićevo ubistvo: Nasilje neprihvatljivo

Kosovski predsednik, Hašim Tači, kosovski premijer, Ramuš Haradinaj i kosovska vlada oštro su osudili ubistvo Olivera Ivanovića. Zatražili su da se slučaj rasvetli.  Detaljnije u posebnoj vesti.

11.10 – Pronađeno zapaljeno vozilo za koje se veruje da je povezano sa ubistvom Ivanovića

Vozilo za koje se sumnja da ima veze sa ubistvom Olivera Ivanovića pronađeno je zapaljeno u ulici Vojvode putnika u Kosovskoj Mitrovici – saopštila je Kosovska policija. Vozilo, marke Opel Astra, pronađeno je oko 9.15 i nema registarske oznake. Detaljnije u posebnoj vesti. 

11:05 – Prekid dijaloga u Briselu: Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u podne 

Beogradska pregovaračka delegacija u Briselu prekida danas započete pregovore sa Prištinom i hitno se vraća za Beograd zbog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, javljaju beogradski mediji. U podne je zakazana i hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, takođe zbog Ivanovićevog ubistva, navode isti mediji.

"Ovo je zločinački i teroristički čin koji mora biti i biće kažnjen," izjavio je Đurić novinarima u Briselu, preneo je B92. 

Da će se sednica saveta održati potvrđeno je iz srpskog predsedništva, nakon čega će se, u 13 časova, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratiti medijima.

Oliver Ivanović ubijen je jutros oko 8 časova ispred kancelarija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Detaljnije u posebnoj vesti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.