Predstava „Noć bogova“ sutra u Mitrovačkom dvoru

FOTO: Studentski centar „Priština“

Predstava „Noć Bogova“, u izvođenju glumaca Vojina Ćetkovića, Dejana Lutkića i Nebojše Ilića – biće odigrana sutra, sreda 18. januar, u Mitrovačkom dvoru u Kosovskoj Mitrovici.

Izvođenje predstave koju je režirao Marko Manojlović, počeće u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Organizatori događaja su Studentski centar „Priština“ u Kosovskoj Mitrovici i Studentski parlament.

Dinamičan komad o ljubavi, prijateljstvu i vladanju, pun neočekivanih obrta koji pozorišnoj publici zadržavaju dah, u proteklih četvrt veka imao je čak 19 pozorišnih premijera širom sveta od Sarajeva, Maribora, Podgorice i Mostara do Vašingtona, Melburna, Sofije, Praga…

“Noć bogova” dolazi na srpsku scenu zahvaljujući želji Lutkića, Ćetkovića i Ilića da ožive “karaktere koji su arhetipski, a opet se nalaze u svakodnevnom životu današnjice”.

“Kao u većini komada napisanih od druge polovine 20. veka ne postoji jasno žanrovsko određenje. Ako bi morala da se izmisli žanrovska kovanica za ovu predstavu, to zvuči otprilike: tragikomedija sa elementima farse u okviru političkog teatra. Ili kako se obično to opisuje, dosta slobodnim terminom – ‘životna predstava’”, opisuju glumci.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.