Predstava „Mala crna haljina“ sutra u Z.Potoku

Foto: Dom kulture Stari Kolašin

Predstava „Mala crna haljina“, inspirisana slavnom kreatorkom Koko Šanel, održaće se sutra u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku.

Predstava je najavljena za 19 časova, a ulaz je 250 dinara.

Autor drame: Vjera Mujović
Reditelj: Nataša Radulović
Kostim: Igor Todorović
Scenografija: Aleksandar Veljanović
Muzika: Rade Radivojević
Dizajner zvuka: Zoran Jerković
Šminka: Akademija Pjuriti
Fotografija: Milan Tvrdišić
Koko Šanel igraju: Rada Đuričin i Vjera Mujović

Dve glumice – Rada Đuričin i Vjera Mujović oživljavaju detinjstvo, ljubavi, borbu, čežnje i stremljenja kompleksne ličnosti kakva je bila Šanel. Lik Koko Šanel predstavljen je kao dvostruk: baš kao što je logo njenog brenda sastavljen od jednog pravilnog i jednog naopakog latiničnog slova C, koja se ukrštaju.

Okosnicu ove drame predstavlja suočavanje čoveka sa samim sobom, sa prošlošću, istinom i lažima, sa onim što mislimo da je istina, suočavanje sa beskrajnom usamljenošću i izgubljenom ljubavlju.

U vreme velikih svetskih previranja, ratova, revolucija, borbi za socijalnu jednakost, Šanel je oslobodila ženu korseta, skratila haljine i visoke potpetice – da bi žena mogla da radi i odlučuje o svojoj sudbini. Ovo je komad i o usamljenosti i večnom traganju za ljubavlju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.