Predstava „Kasica prasica“ sutra u Domu kulture „Trepča“ u Zvečanu

Predstava „Kasica prasica“ Ežen Labiš u režiji Ksenije Krnajski, odigraće se sutra u Domu kulture „Trepča“ u Zvečanu sa početkom u 19.30 časova, najavljeno je iz Narodnog pozorišta Priština.

„Grupa zgubidana, dovoljno lukavih da žive od tuđeg rada, živi u malom mestu i kao glavni društveni događaj imaju igranje karte subotom. Skupljaju novac od uloga i premije i planiraju da sa njim učine nešto krupno od ‘opšte koristi’. To krupno se, kad se novac izbroji, pretvori u gomilu sitnih interesa. Je l’ vam poznato to iz naše društveno-političke stvarnosti?“, stoji u opisu predstave.

Labiš je, novode organizatori, u svojoj kratkoj pozorišnoj igri iz 1864. godine – „sočno i duhovito isheklao“ likove koje glumci i sto pedeset godina kasnije sa uzbuđenjem igraju na scenama širom sveta, a publika se „smeje malograđanštini, neobrazovanosti, mitomaniji i sebičluku, baš kao da je to o ‘tamo nekima’, a ne o ‘ovde, nama’“.

„Prvi put sam režirala predstavu u NP Priština i svim svojim saputnicima u Kasici prasici sam neizmerno zahvalna što su svojim talentom, veštinom i vrednoćom učinili da svaki dogovor bude prijateljski i precizan, a probe mali kolektivni praznici'“, navodi rediteljka Ksenija Krnajski.

Umetničku ekipu čine Ksenija Krnajski i Goran Stojčetović (scenografija), Selena Orb (kostimi), Vladimir Petričević (muzika), Isidora Stanišić (scenski pokret) i Radomir Stamenković (dizajn svetla).

U predstavi igraju Bojan Stojčetović, Aleksandra Cucić, Nebojša Đorđević, Branko Babović, Tamara Tomanović, Jelena Orlović, Nikola Đorđević, Milica Burazer, Nemanja Janičić, Nikola Stanković i Rade Maričić.

Predstava je premijerno izvedena 22. marta ove godine na sceni u Gračanici.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.