Predsednik Srbije danas i sutra na KiM-u

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, od danas boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, najavljeno je iz predsedništva.

Predsednik Srbije posetu započinje obilaskom krajnjeg Severa Kosova. U 14.30 obići će Centar za ekologiju i Centar Crvеnog krsta KiM-a u Zubinom Potoku, a u 15.15 – branu Gazivode, saopšteno je iz predsedništva Srbije.

Prema istom planu iz predsednikovog kabineta – u 16.45 Aleksandar Vučić obići će gazdinstvo porodicе Kovačеvić u sеlu Ibarsko Postеnjе, a u 17.30 Poljoprivrеdnu školu Priština sa sеdištеm u Lеšku. Obratiće se i na zatvaranju biznis foruma u Leposaviću, što je predviđeno za 18.10. Od 20.30 u Zvečanu održava sastanak sa političkim prеdstavnicima sa KiM.

Prema dosadašnjim informacijama, Predsednik Republike bi trebalo sutra u podne da se obrati građanima u centru Kosovske Mitrovice, u kako je najavio, odnosno kako su najavljivali njegovi saradnici, najvažnijem, istorijskom govoru – koji će čitati jer želi da povede računa o svakoj reči i koji je pisao još od avgusta; obići će i pojedine institucije i domaćinstva. Ipak, detaljni dnevni red za nedelju trebalo bi da bude objavljen naknadno.

U Kosovskoj Mitrovici, na trgu Šumadija se već postavlja bina.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poslednji put je boravio na KiM-u neposredno nakon ubistva Olivera Ivanovića.

Pročitajte još:

Vučić: Idem na Kosovo, prvo na Gazivode, najveću podršku sam dobio na KiM

Neće na Vučićev miting, direktorka mu traži izjavu

Vučić: Hoću da ostane zapisano u istoriji da sam pokušao problem Kosova da rešim. Govoriću narodu ono što ne voli da čujePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.