Potpredsednik PDK-a: Podela nije moguća ako Kosovo ne uzme ‘Sandžak’ i ‘Preševsku dolinu’

Izvor: Lajmi (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje)

Podelu Kosova kao opciju za konačno rešenje za Srbiju sve više promovišu srpski političari. Aleksandar Vulin, Rasim Ljajić i Ivica Dačić ovu opciju spomenuli su nekoliko puta, s obzirom na to da je ona veoma pozitivna za Srbiju.

Ali viši državni zvaničnici na Kosovu su više puta odbacili mogućnost podele Kosova. Ta podela se neće dogoditi, kaže potpredsednik Demokratske partije Kosova, Redžep Hoti.

Hoti je u pisanom intervjuu za Lajmi naveo da do podele ne može da dođe ako Kosovo ne uzme Sandžak i Preševsku dolinu. Hoti kaže da bi čak Vojvodina trebalo da se odvoji od Srbije.

Pročitajte još:

Vulin ponovo: Razgraničenje je rešenje za Kosovo

„Podela nije na dnevnom redu. Naprotiv, podela se ne može dogoditi ako Kosovo ne uzme Sandžak, svoj deo u Srbiji i svoj deo u Crnoj Gori. Ne može da se dogodi da se Kosovo podeli ako Kosovo ne uzme Preševsku dolinu. Ne može da se dogodi bez odvajanja Vojvodine od Srbije. Kao što vidite, postoje neki mali aspekti koji komplikuju podelu Kosova,“ rekao je on.

U srpskoj državi podela Kosova se smatra stvarnom opcijom kako bi se sprečilo stvaranje „Velike Albanije“.

Srpske izjave o „Velikoj Albaniji“ Hoti ocenjuje kao propagandu i strah srpske države.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.