Postavljeni punktovi na izlazu iz Mitrovice i Zvečana, policija upozorava vozače o zabrani kretanja

Od ovog jutra obustavljeno je kretanje između opština Severna Mitrovica i Zvečan, a na osnovu prošlonedeljne odluke o uvođenju karantina od strane kriznih štabova Mitrovice i Zvečana, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije.

Izlaskom na teren uočili smo jednu patrolu na izlazu iz Severne Mitrovice koja zaustavlja automobile koji su se uputili ka Zvečanu i upozorava građane da su na snazi nove mere. Sa druge strane, u blizini železničke stanice u Zvečanu nalazi se druga patrola koja sprovodi iste radnje, ali za lica koja su se iz Zvečana uputila ka Mitrovici.

Punkt Kosovske policije postavljen je i na Malom Zvečanu, na samom ulazu u takozvano izbegličko naselje.

Sa druge strane, na mitrovičkom šetalištu postavljene su žute trake s ciljem da se građani upozore da se ne okupljaju u većim grupama.

Za razliku od prošlonedeljnog snega, ova nedelja započela je sunčanim jutrom i danom, te su primećene manje grupe, pre svega mladih ljudi koji se okupljaju na pešačkoj stazi između ove dve opštine.

Mera karantina uvedena je prošlog petka za opštine Zvečan i Mitrovica odlukom kriznih štabova ovih opština, a nakon što je registrovano ukupno 15 slučajeva korona virusa u ovim gradovima.

Kako je tada saopštio gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, nijedan građanin ne može da uđe, odnosno napusti ove opštine, dok sa druge strane:

„Omogućeno je slobodno kretanje rukovodstvu i administrativnom osoblju sektora kao što su zdravstvo, bezbednost i administracija opštine, Krizni štab sa potrebnim službama. Omogućeno je kretanje za ekonomske operatere u svrhu lanca snabdevanja stanovništva hranom, lekovima i ostalim potrepštinama. Takođe izuzeti su i oni koji se bave proizvodnjom i prodajom“.

Pročitajte još:

KP: Nema kretanja između Zvečana i Mitrovice – nova mera

Hoti: Magistralni put Priština – Leposavić otvoren je za saobraćaj

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.