Poslednji dan kampanje za drugi krug lokalnih izbora

Foto: KoSSev

Danas je poslednji dan predizborne kampanje za drugi krug glasanja za gradonačelnike. Biračka mesta biće otvorena u nedelju u 21 opštini, od kojih je samo jedna u kojoj živi većinski srpsko stanovništvo – Klokot.

Kampanja za drugi krug lokalnih izbora trajala je pet dana, i završiće se danas, dva dana pre održavanja samih izbora.

Drugi krug izbora održaće se u 21 opštini, a u kojima nijedan od biranih kandidata nije uspeo da dobije više od 50 odsto glasova birača.

14. novembra na glasačkim listićima biće samo po dva kandidata, tj. imena onih koji su se plasirali kao kandidat sa najvećom podrškom, odnosno drugom najvećom podrškom tokom prvog kruga lokalnih izbora.

Sva biračka mesta biće otvorena u nedelju od 07:00 časova, pa sve do 19:00 kada će ista biti i zatvorena.

Iz CIK-a su neposredno pre početka predizborne kampanje za drugi krug glasanja podsetili da su jedini validni dokumenti – lična karta, pasoš, vozačka dozvola i putna isprava.e.

Pored Klokota, kao jedine opštine sa većinski srpskim stanovništvom, u drugi krug ići će i Đakovica, Glogovac, Gnjilane, Dragaš, Istok, Kačanik, Klina, Kosovo Polje, Kamenica, Obilić, Orahovac, Podujevo, Priština, Prizren, Štimlje, Vitina, Vučitrn, Mališevo, Junik i Mamuša.

A samo nekiliko sati pre kraja predizborne kampanje za drugi krug glasanja za gradonačelnike,izborni panel za žalbe i predstavke uputio je sedam žalbi političkim subjektima zbog kršenja pravila u kampanji.

Šef sekratarijata Mulj (Mulë) Desku je izjavio da je IPŽP izrekao novčanu kaznu od 2,100 evra političkom subjektu Pokreta Samoopredeljenja, prenosi Ekonomiaonline,

nPodsetimo CIK je krajem meseca oktobra objavio rezultate izbora za gradonačelnike za prvi krug, za sve opštine dok je nedavno objavio i rezultate glasanja za kandidate za odbornike.

Više o tome u posebnim vestima:

CIK objavio konačne rezultate: Po 206 odbornika LDK i PDK, Srpska lista 147

Objavljeni konačni rezultati lokalnih izbora za gradonačelnike, 21 opština ide u drugi krug

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.