Posle 5:0 i 10:0 Marko Đurić trči na polumaratonu u Briselu

Foto: Twitter nalog Marka Đurića
Foto: Twitter nalog Marka Đurića

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić izjavio je pred početak polumaratona u Briselu – gde i on trči, da želi da posle šest godina pregovaranja „na ovaj način pokorimo Brisel“, javljaju N1 i Beta.

Đurić je u izjavi za Radio-Televiziju Srbije uporedio briselske pregovore sa atletikom i rekao da je „briselski dijalog maraton, a ne sprint“.

Kada se Albancima spavalo mi smo imali snage da nastavimo dalje

Govoreći o pregovorima, rekao je da je „važno imati dobru kondiciju“, jer je bilo i sastanaka od 18-19 sati i izneo:

U međuvremenu Đurić se sa današnjeg briselskog polumaratona pohvalio, doduše skromnijim sportskim rezultatom u odnosu na političke pobede. Preko svog Tviter naloga podelivši i fotografije, objavio je stvarni sportski rezultat: „Tri boda u gostima.“

„Kada se drugoj strani išlo da spava, da se odmara, mi smo imali snage da nastavimo dalje, i to je ono što je važno.“

Srbija „treba da istraje do kraja“, rekao je Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i ocenio da se, za razliku od pregovora, na maratonu „zna i gde počinje i gde se završava“.

‘Sportista’ i u prošlosti

Marko Đurić je i u prošlosti koristio sportski rečnik da slikovito opiše rezultate Srbije u rešavanju kosovsko-metohijskog pitanja.

Ostao je njegov čuveni sportski rezultat od „5:0“ o Zajednici srpskih opština:

“Sportskim rečnikom, Srbija je pobedila sa 5:0. Zajednica srpskih opština će imati svog predsednika, svoju skupštinu, direktne institucionalne veze sa Srbijom i ozbiljna izvršna ovlašćenja u mnogim oblastima. Imamo četiri meseca za izradu Statuta Zajednice srpskih opština, glavni dogovor smo postigli i ja čestitam građanima Kosova i Metohije.“

Sportski rezultat je kasnije popravljen na „10:0“.

„Živela Srbija! Aco Srbine, Aco Srbine,“ bile su Đurićeve krilatice poslate iz Kosovske Mitrovice, pored semafora na kojem je stajao rezultat od 10:0, a kojim je Srpska lista pobedila Olivera Ivanovića i ostale na lokalnim izborima 22. oktobra 2017.

Đurićev sportski rečnik je u međuvremenu ‘zarazio’ i premijerku:

„Apsolutno mislim da smo tada pobedili 5:0,“ pred narodnim poslanicima Republike Srbije rekla je Ana Brnabić.

Đurićeva sportska prognoza je za premijerku danas – još tačnija:

„Ona je tačnija danas, nego što je bila tada. Dakle, Briselski sporazum je potpuna pobeda Srbije…“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.