Porodica ubijenog aktiviste LVV podnosi krivičnu prijavu protiv bivšeg tužioca Sulj Hodže

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Advokat porodice Dehari, Tom Gaši (Tomë Gashi) podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg glavnog tužioca Sulj Hodže (Sylë Hoxha).

Prema saopštenju, krivična prijava povezana je sa njegovim nečinjenjem u svojstvu službenog lica – „glavnog tužioca i tužioca u slučaju istrage ubistva aktiviste pokreta Samoopredeljenje, Astrita Deharija“.

U saopštenju se kaže da Hodža nije preduzeo nikakve potrebne radnje u okviru svoje službene dužnosti u vezi sa slučajem.

„Kao što smo i obećali, nakon referenduma za SAMOOPREDELJENJE! danas objavljujemo krivičnu prijavu protiv bivšeg glavnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Prizrenu, bivšeg glavnog tužioca Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo i bivšeg kandidata za poslanika Skupštine Kosovo ispred LDK – Sulj Hodže. Glavni tužilac – tužilac Sulj Hodža nije preduzeo nikakve radnje u okviru svoje službene dužnosti da pruži dokaze koji bi identifikovali ubice Astrita Deharija, počinioce ubistva i one koji su skrivali Astritovo ubistvo više od 4 godine“, napisao je Gaši.

Pročitajte još:

Kallxo: Kosovski istražni organi tragaju za zatvorenikom koji je delio ćeliju sa Astritom Deharijem

Tužilaštvo: Astrit Dehari počinio samoubistvo

Švajcarski forenzičari: Ne isključivati mogućnost umešanosti trećeg lica u okolnosti smrti Deharija

Specijalno kosovsko tužilaštvo preuzima slučaj smrti aktiviste LVV, Astrita DeharijaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.