Popovići i dalje odsečeni od ostatka Z.Potoka, meštani mole za pomoć

Poplave, selo Popovići
FOTO: KoSSev

U Popovićima je situacija za meštane i dalje kritična, iako se voda od ovonedeljnih poplava povlači.

Put koji predstavlja jedinu vezu ovog zaseoka sela Brnjak sa opštinom u kojoj se nalazi – Zubinim Potokom bujične vode odnele su još u nedelju, nakon neprestanih kiša tokom vikenda.

Poplave, selo Kuzmin
FOTO: KoSSev

Reka je nadošla i raznela deo puta koji prolazi preko nje. Kako su nam se meštani Popovića požalili i prošle nedelje, kao i danas, oni su odsečeni od ostatka sveta.

„Ne može kolima da se prođe, ne može ni traktorom. Nekako su meštani našli način da postave neku gredicu kao mostić da se prođe pešice“, navela je jedna od meštanki sela, P.G. danas za naš portal.

Vozila su sada parkirana i trenutno meštanima neupotrebljiva, iako su im nasušna potreba.

Kako nam je meštanka sela kazala početkom nedelje, oni su odmah obavestili opštinsko rukovodstvo, koje im je, kako nam je tada kazala, obećalo da će izaći sa mehanizacijom i rešilo problem.

Međutim, danas svedoče da se to još uvek nije dogodilo, iako su zatražili makar privremeno rešenje.

Naveli su da u ponedeljak nisu uspeli da stupe u kontakt sa dosadašnjim predsednikom opštine, ali da je njegova zamenica, Latinka Božović, navodno preuzela obavezu da pomogne ovim građanima opštine Zubin Potok.

Međutim, problem je u međuvremenu prenela na direktoricu Direkcije za razvoj i puteva Olivera Krstić, koja, uprkos tome što je P.G. sa ovom ustanovom „tri dana bila na vezi“ u očekivanju da nadležni preduzmu radnje, do sada, prema njenim rečima, „preduzela ništa nije“.

Na naše pitanje zašto, meštanka nam je prenela da su joj u Direkciji za puteve kazali da „ne mogu da reše problem bez svojih pretpostavljenih“.

Danas, šesti dan od odnešenog puta, u Direkciji za puteve su, kako P.G. dalje svedoči, odgovorili da su u opštini obećali da će za „oko 15 dana razmotriti zahtev“.

Meštani, u očekivanju pomoći, već danima pokušavaju da sa traktorom probaju da saniraju put, ali usled slabe mehanizacije, u tome ne uspevaju.

Nemanje puta nije jedina muka ovih gorštaka. Danima su i bez struje, koja povremeno profunkcioniše preko jedne faze.

Poplave, selo Popovići
FOTO: KoSSev

Kao ni početkom nedelje, tako ni danas nismo uspeli da stupimo u kontakt sa rukovodstvom u opštini Zubin Potok.

Zaselak Popovići je udaljen oko 7-8 kilometara od glavnog puta, te su meštani prinuđeni da pešače do magistralnog puta, kako bi uspeli da dalje pronađu prvi prevoz do Zubinog Potoka ili neke prodavnice.

U Popovićima je oko desetak domaćinstava.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.