Popović: Opština podnela prijavu zbog uništavanja javne imovine, prefarbana tabla sa natpisom Gračanica

Foto: RTV Kim

Opština Gračanica podnela je prijavu zbog uništavanja javne imovine protiv N.N. izvršilaca koji su tokom noći crnim sprejem prefarbali tablu sa natpisom Gračanica na regionalnom putu Priština- Gnjilane, prenosi RTV Kim.

Predsednik ove lokalne samouprave, Srđan Popović, kaže da je Kosovska policija neotkrivanjem izvršilaca ranijih incidenata otvorila prostora da se nastavi sa provokacijama usmerenim ka srpskom stanovništvu.

Kako se navodi, nakon što je jutros po prijavi meštana rukovodstvo opštine Gračanica dobilo informaciju da je na izlazu iz Gračanice crnim sprejem prefarbana tabla na kojoj piše Gračanica nadležni u ovoj lokalnoj samoupravi su podneli prijavu protiv N.N. lica zbog uništavanja javne imovine.

„Ovo je četvrti incident na teritoriji naše opštine za manje od mesec dana. Mi i dalje ne znamo ko konstantno hara opštinom tokom noći unišavajući javnu imovinu, lomi zastave srpske pravoslavne crkve i ispisuje grafite sa parolama OVK. Policija očigledno nije kadra da radi svoj posao dovoljno dobro, a institucije u Prištini i međunarodna zajednica ostaju neme nad sve učestalijim pritiscima. Tokom noći prefarban je natpis Gračanice u neposrednoj blizini mesta na kojem je pre nekoliko meseci postavljen bilbord sa natpisom “Sloboda ima ime UĆK” na samom ulazu u Kišnicu, gde u stalnom strahu živi desetak preostalih srpskih porodica“, rekao je Popović.

On je, dodaje se, još jednom apelovao na policiju da odgovorno radi svoj posao i zatražio da KFOR pojača patrole na teritoriji opštine Gračanica.

KoSSev: Jedan od poslednjih i sličnih incidenata dogodio se i početkom ovog meseca, takođe na teritoriji opštine Gračanica. Kako je tada saopštila Kancelarija za KiM, na lokalnom putu Laplje selo – Gračanica, na bilbordu sa slikom manastira Gračanica, osvanuo je natpis „Albanija UĆK“. O tome opširnije u: Kancelarija za KiM o novim incidentima, iz policije i dalje ništa

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.