Poplava uništila ulicu Kneginje Milice u Babinom Mostu, nije se moglo pešice, a tek automobilima

ulica u babinom mostu poplave
FOTO: Dejan Jovanović

Vest je ažurirana

Piše: Dejan Jovanović – meštanin sela Babin Most

Dopuna vesti koju potpisuje Dejan Jovanović.

Nakon objavljivanja teksta u rubrici „Građani pišu“, komšije su me obavestile da su predstavnici Privremenog organa Opštine Obilić bili kod nas pre tri dana, predstavili odobreni projekat i potvrdili da će da saniraju našu ulici i kanal za odvod atmosferskih voda.

Ujedno, 20. novembra, kada je usled obilnih padavina pukao najlon kojim je privremeno zatvorena rupa na dnu kanala Ibar-Lepenac, kako bi spasili kuce u blizini naše ulice, Privremeni organ opštine Obilić je angažovao mehanizaciju i prokopao kanal i tako sproveo svu vodu u oranice.

Ujedno, pre dva dana je komisija opštine Obilić sa predstavnicima Kancelarije za KiM, obišla našu ulicu i poplavljene komšije, popisala štetu i obećala pomoć u sanaciji štete nastale od poplave.

Nakon obilnih padavina i poplava koje su zadesile celo Kosovo u nedelju 20. novembra, ulica Kneginje Milice u Babinom Mostu pretrpela je veliku štetu.

Voda koja se u međuvremenu povukla, odnela je za sobom delove zemljanog puta koji je sada prepun rupa i ne može da se koristi.

Ulicom Kneginje Milice ne može se ni pešaka normalno, a o automobilima i da ne govorim. Automobil sam parkirao ispred škole i odatle ne mogu da ga pomerim.

Živim sa majkom od 72 godine, suprugom i dvoje dece, ako se njima nešto desi, ja tuda ne mogu da prođem. Deca moraju u školu, mi na posao.

Ova ulica smeštena je uz kanal reke Ibar-Lepenac. U delu ovog kanala je još ranije pukla ploča, koja je sanirana površno – sa džakovima peska i najlonom.

Usled obilnih padavina sanirani deo je ponovo pukao, usled čega se voda izlivala i slivala niz ulicu, te je izazvala katastrofu.

Nemarnošću ljudi koji održavaju kanal Lepenac na Ibru, naneta je šteta koja i devet dana kasnije nije sanirana.

Apelujem na sve koji mogu, kao i na nadležne, da nam pomognu u sanaciji ulice, kako bismo mogli ponovo normalno da se krećemo.Naglašavamo da autori tekstova preuzimaju isključivu odgovornost za istinitost svojih navoda, te da pisma naših čitalaca ne odražavaju nužno stav KoSSeva, niti je KoSSev autor informacija u ovoj rubrici. Da bi se informacija koju želite da podelite sa javnošću objavila na KoSSevu, u okviru rubrike „Građani pišu“, potrebno je da se potpišete punim imenom i prezimenom, uz osnovnu informaciju o sebi, a da redakciji potvrdite svoj identitet i potpišete izjavu ili potvrdite da se tekst objavljuje na osnovu vaše saglasnosti. Istovremeno skrećemo pažnju da informacije koje budete izneli moraju da budu potkrepljene argumentima, da jezik kojim budete pisali ne sme da sadrži govor mržnje, diskriminacije, omalovažavanje po bilo kojoj osnovi. Kao redakcija zadržavamo pravo da tekstove lektorišemo, da umesto punih imena, ukoliko se spominju u tekstu, možemo da objavimo inicijale istih, da tekst ne objavimo ukoliko utvrdimo da je neautentičan, propagandistički, zlonameran ili nije od javnog značaja. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.