Pooštrene kontrole širom Kosova, policija poziva građane da prijave nepoštovanje mera

KoSSev Korona mitrovica
FOTO: KoSSev

Kosovska vlada usvojila je 28. avgusta novi set mera u borbi protiv koronavirusa i ponovo vratila na snagu meru obaveznog nošenja maski. Sa uvođenjem mera, stigla je najava o strožijim kontrolama, a posledično i veći broj izrečenih kazni.

Samo u toku jučerašnjeg dana, policija je na svom Fejsbuk profilu izvestila o desetak aktivnosti u vezi sa kontrolom poštovanja mera.

U selu Belo Brdo u Dragašu pripadnici Kososvke policije intervenisali su juče i zaustavili održavanje porodičnog slavlja.

Prisutni su se razišli, dok je protiv organizatora podneta prijava.

Iz KP navode da su u regionu Južne Mitrovice, vršene kontrole na ulicama, trgovima, ugostiteljskim objektima, tržnim centrima, ali i u autobusima.

Policija je juče ujedno izvestila da je ovom regionu, u prethodna 24 sata izrečeno 408 kazni građanima, zbog nepoštovanja mera, a privrednim subjektima 9.

U regionu Đakovice, u istom danu je izrečena je 301 kazna, od kojih dve privrednim subjektima, a u Prizrenu 191.

Kosovska policija apelovala je na građane da poštuju propisane mere, ali i pozvala sve da sarađuju i, ukoliko imaju saznanja da neko ne poštuje mere, da to odmah i prijave policiji.

Podsetimo, nakon uvođenja novog seta mera kosovske vlade, Kosovska policija je angažovala službenike u civilu, koji će, pored policajaca u uniformama, nadgledati sprovođenje anti-kovid mera na terenu.

Ujedno je zapošljen veći broj inspektora koji će takođe nadgledati sprovođenje i poštovanje mera.

Prema poslednjim 24-časovnim podacima policije, na Kosovu je izrečeno skoro 4.000 kazni zbog nepoštovanja mera.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.