Ponovo kamenovana kuća Jaćimovića u Vitini, ponovo identifikovani maloletnici kao osumnjičeni

Foto: Vikipedija

Kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini ponovo je kamenovana tokom jučerašnjeg dana. Vest o novom napadu na ovu porodicu prvo je saopštila Kancelarija za KiM, a večeras je za KoSSev i potvrdio portparol Kosovske policije za region Gnjilane, Ismet Hašani (Hashani), navodeći da su i ovoga puta u pitanju maloletna lica.

Kuća porodice Jaćimović, prvi put bila je na meti napada pre tri nedelje, na Uskrs.

Jaćimovići su tada odlučili da zbog lične bezbednosti oko kuće ugrade video nadzor.

Kamere su, kako je saopštila Kancelarija za KiM, snimile jučerašnji napad, koji se dogodio juče u 17:30, i snimak je predat Kosovskoj policiji.

A upravo to potvrđuje za KoSSev večeras i Hašani, koji kaže da su kamere snimile nekoliko đaka sa školskim torbama na leđima, kako bacaju kamenice u pravcu kuće Jaćimović.

Danas su Jaćimovići saslušani u policiji, a istražitelji sa školskom policijom bili su angažovani na identifikovanju osumnjičenih.

Hašani dodaje da će identifikovana maloletna lica, u prisustvu roditelja sutra biti saslušani pred tužiocem.

ismet hašani portparol Gnjilane
FOTO: Kosovska policija

Prošle nedelje je u dvorištu Crkve Sv. Petke u Vitini pronađen kamen. Kosovska policija je i tada identifikovala dva lica koja su takođe bila maloletna i koja su saslušana pred tužiocem u prisustvu svojih roditelja, a slučaj je zaveden kroz redovnu proceduru.

Skrećući pažnju na učestalost napada na imovinu kosovskih Srba i na samo stanovništvo, Kancelarija za KiM, s druge strane poručuje:

„Pohvalno bi bilo da politička elita u Prištini razvija održive programe povratka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što politikom nekažnjavanja ekstremista, šalje poruku da Srbi nisu poželjni. Posledice takve politike odražavaju se na svakodnevni život običnog naroda“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.