Poljski KFOR na izlazu iz Zvečana nadgleda saobraćaj

(Autor Fotografija: kapetan Rolanda A. Sijere, 138. odred za odnose sa javnošću, Nacionalna garda vojske Njujorka)

Vojnici poljskog kontingenta KFOR-a danas nadgledaju kretanje na putevima u Zvečanu, a fotografije svog mobilnog punkta između sela Rudare i Žitkovac u ovoj opštini sami su objavili preko Fejsbuk stranice Komande Istok pri KFOR-u.

„Tokom svojih aktivnosti, vojni elementi iz celog KFOR-a regionalne komande Istok obezbeđuju bezbednost kako bi osigurali mir i stabilnost u regionu i održali slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu. Ova komanda posvećena je održavanju bezbednog i sigurnog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na Kosovu u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija 1244 iz 1999. godine“, naveli su.

Poljski vojnici vidljivi su na Severu povremeno već nekoliko godina unazad, posebno u zvečanskoj i leposavićkoj opštini.

Od Rudara do Jarinja tri punkta KFOR-a

Tokom letošnje krize sa tablicama, KFOR je povećao vojno prisustvo na Severu kada je i najavio slanje novih trupa, a upravo su poljske jedinice bile vidljivije u avgustu, kao i tokom krize pre tačno godinu dana.

(Autor Fotografija: kapetan Rolanda A. Sijere, 138. odred za odnose sa javnošću, Nacionalna garda vojske Njujorka)

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.