Policija pronašla veliku količinu oružja i uhapsila petoro iz južnog dela Mitrovice i Prištine

FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija, odnosno Uprava za istragu organizovanog kriminala, uhapsila je danas pet osoba zbog sumnje za trgovinu oružjem, a u okviru akcije koja je sprovedena na pet lokacija u regionima južnog dela Mitrovice i Prištine.

U toku ove akcije, uhapšeni, su S. S, S. S, E. Xh(Đ), Š(Sh) D. i Sh(Š) J, koje policija sumnjiči za tri krivična dela: „Učešće ili organizovanje oganizovane kriminalne grupe“, „Neovlašćen uvoz, izvoz, snabdevanje, prevoz, proizvodnja, razmena, posredovanje ili promet oružja ili eksplozivnih naprava“ i „Neovlašćeno posedovanje, kontrola ili držanje oružja“.

Policija precizira da je prilikom kontrole i pretresa imanja i stambenih objekata osumnjičenih, kao materijalne dokaze pronašla i oduzela 20 pušaka marke „kalašnjikov“, 20 šaržera za ovu pušku, dva vozila, šest telefona, kao i razna dokumenta.

Odlukom tužioca, petorici uhapšenih osoba određeno je 48-časovno zadržavanje, a radi nastavka daljeg sudskog postupka.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.