Policija moli građane da se ne uznemiravaju izveštajima o pretnjama u bolnicama

Policija KBC
Foto: KoSSev

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Tokom ove nedelje prijavljeno je da određene osobe prete zdravstvenom osoblju u bolnicama na Kosovu, što je prouzrokovalo to da su građani primorani da odu bez pružanja usluga, kao i da se pojačaju policijske mere oko bolnica.

Kallxo je ovim povodom kontaktirao kosovsku policiju, koja je kazala da su preduzete preventivne i bezbednosne mere nakon informacija o pretnjama.

„Kosovska policija je blagovremeno preduzela preventivne i bezbednosne mere, nakon dobijenih informacija u vezi sa zastrašivanjem. Preduzete su sve policijske mere, situacija se ocenjuje mirnom i nema mesta za bilo kakvu zabrinutost građana“, navedeno je iz KP.

KoSSev: Podsetimo, pre tri dana kosovska policija pojačala je kontrole na ulazu u krug Kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica, zbog, kako je tada potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović, pretnji o mogućem napadu nožem. Ovakve kontrole ispred zdravstvenih ustanova vršene su u više gradova na Kosovu. Opširnije u posebnoj vesti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.