KP kontroliše vozila na ulazu u KBC K.Mitrovica zbog pretnje, slične kontrole i u Prištini

Vest je ažurirana

13:25 – U međuvremenu se oglasila i Kosovska policija u Prištini, navodeći da su preduzete sve potrebne mere, te da je situacija pod kontrolom i da nema razloga za zabrinutost građana.

Gazeta Express izvestila je u poslepodnevnim satima da Specijalne jedinice Kosovske policije obezbeđuju područje oko Univerzitetsko kliničko-bolničkog centra u Prištini.

Kosovska policija od jutros zaustavlja vozila koja ulaze u krug Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica i vrši kontrolu istih, potvrdio je portparol Kosovske policije za region Sever, Branislav Radović za KoSSev. Kontrole se odvijaju širom Kosova pa i na Severu, zbog pretnji o mogućem napadu nožem.

Kako je naveo Radović, jedna osoba je zapretila da će nožem napasti bilo koga u medicinskim ustanovama, nakon čega je ova informacija prosleđena iz Prištine regionu Sever.

Osoba koja je uputila pretnju, pomenula je desetak medicinskih ustanova i privatnih klinika na Kosovu, kao i KBC Kosovska Mitrovica, precizirao je Radović, navodeći da su upravo zbog toga preduzete preventivne mere kontrole automobila koji ulaze u bolnički krug KBC-a.

KoSSev portal je u više navrata pokušao da dobije više informacija iz Direkcije Kosovske policije u Prištini, ali do objavljivanja teksta u tome nismo uspeli.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.