Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Bivši diplomata i analitičar Zoran Milivojević kaže da Aljbin Kurti odlukom da povuče takse uz uslove koje je postavio Srbiji pokušava da ostane dosledan svojoj politici da zahteva reciprocitet i stvori uslove koji bi Srbiju doveli u poziciju da prizna Kosovo, a što je, kaže, za Srbiju neprihvatljivo.

Ovo je peta vest danas o taksama. Da li ima smisla komentarisati bilo koju od tih pet? Nema. Ovu sam odabrao samo pominjanja radi zato što je ubedljivo najblentavija izjava. I da bih rekao da neću da se bavim takvim glupostima. Mislim da sam od novembra 2018-te tako nešto već rekao ali ako nisam evo sada kažem. Ne mogu više da se bavim glupostima a takse to jesu.

Ukupno 33 turska vojnika poginula su u vazdušnim napadima u Idlibu, objavio je guverner pogranične turske provincije Hataj. Ankara za napad okrivljuje režim u Damasku. Američki Stejt department poziva na momentalno obustavljanje „napada Asadovih snaga“. Moskva navodi da su turske trupe bile pozicionirane na mestu gde nije trebalo da budu. Rojters javlja da je grupa migranata iz Turske krenula ka grčkoj granici. Portparol UNHCR-a navodi da ta agencija UN još uvek nema izveštaje o vidljivim kretnjama ka granicama. Bugarska ojačala kontrolu granice sa Turskom, kaže premijer Bojko Borisov. Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin razgovarali telefonom o implementaciji sporazuma o Siriji. Grčka je pooštrila kontrolu morskih i kopnenih granica sa Turskom nakon sinoćnih razvoja događaja. Visoki predstavnik EU Žozep Borelj smatra da bi napetosti u Idlibu mogle da eskaliraju u veliki međunarodni sukob. Ankara za napad krivi prorežimske snage Bašara el Asada, ali izražava sumnju da su učestvovale i ruske snage, inače saveznici sirijskog režima. Moskva negira takve navode. Prema poslednjim informacijama, turski ministar odbrane rekao je da su turski dronovi i kopnene snage ciljali 200 meta sirijskih vladinih snaga.

I sada neka mi neko kaže da je bilo ko od pomenutih normalan jer su svi umešani. Da bi tebi bilo dobro ne moraš da satreš nekog drugog. Pod ovim nebom bi bilo mesta za sve da nije prokletih samoživosti i ličnog interesa.

Jedanaest crnogorskih državljana uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji u kojoj su zaplenjene 5,4 tone kokaina na brodu u teritorijalnim vodama Arube. Uhapšeni su svi članovi posade broda „Aresa“, prenose španski mediji. Navode da je operacija obalske straže započela u ponedeljak, kada je u vodama Arube primećen brod koji je prethodno napustio pristanište Gvaranao u venecuelanskom gradu Punto Fiho. „Na brodu je bilo puno metalnog otpada u kome je bila dobro skrivena znatna količina droge“, navode španski mediji.

I sada, koji su gori? Ovi iz ove vesti ili oni iz prethodne? U mnogo čemu su slični ali su mi  oni iz prethodne ipak mnogo gori.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.