Policajci nestali u saobraćajnoj nesreći: Potraga i dalje traje (VIDEO)

17:10 – I dalje traje potraga za nestalim policajcima 

Ni nakon višečasovne potrage policajci A.T. i M.D. – koji su nestali nakon što je njihovo vozilo sletelo u Lepenac – nisu pronađeni. 

U međuvremenu formiran je i zajednički tim Makedonije i Kosova za potragu, te se sada ona vrši i na teritoriji Makedonije, prenose prištinski mediji. 

Za sada su pronađene samo registarske tablice službenog vozila u kojem su se policajci nalazili, prenosi RTK. 

Mesto nesreće posetili su u međuvremenu kosovski ministar unutrašnjih poslova, Bejtuš Gaši, šef kancelarije kosovskog premijera, Avni Arifi i vršilac dužnosti direktora Kosovske policije, Naim Redža, saopšteno je iz ove policije. 

Posle kosovskog premijera, Ramuša Haradinaja, oglasili su se i ostali zvaničnici, navodeći da su uz porodice nestalih policajaca. 

08:55 – Policijsko vozilo sletelo u Lepenac, nestala dvojica policajaca 

Pripadnici Kosovske policije A.T. (23) i M.D. (26) nestali su sinoć u saobraćajnoj nesreći kada je njihovo vozilo sletelo u reku Lepenac. Potraga za njima trajala je do rano jutros i nastaviće se danas, javljaju prištinski mediji.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20.45, policijsko vozilo je iz sada nepoznatih razloga, na autoputu Đeneral Janković-Kačanik, izgubivši kontrolu, prešlo na levu stranu puta i sletelo u reku Lepenac, prenosi Koha detalje saopštenja KP-a. 

U potrazi za policajcima učestvovalo je više jedinica i timova, međutim, oni nisu pronađeni. Potraga je i prekinuta jutros oko 4 sata, usled mraka, a nastaviće se danas, potvrdio je za isti portal, portparol KP-a za region Uroševca, Agim Gaši.

"Veoma tužna vest o nestanku dvojice kosovskih policajaca u reci Lepenac. Delimo sa porodicom i prijateljima uznemirenost i zabrinutost u ovoj veoma teškoj fazi nade i straha za sudbinu naših policajaca," oglasio se kosovski premijer, Ramuš Haradinaj.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.