Policajci iz Leposavića zamenjeni posle 15 dana, na putu Kamenica-Vuča- Sočanica viđena i policijska kolona sa EULEX-om na čelu

FOTO: KoSSev

Kosovski mediji javili su večeras da su posle dve nedelje koliko su se našli blokirani u Leposaviću, danas konačno zamenjeni policajci i vraćeni u policijsku bazu na jugu. Istovremeno na seoskom putu Kamenica – Vuča – Sočanica, viđena je kolona policijskih džipova navodno sa vozilom EULEX-a na čelu, javljali su nam čitaoci večeras.

Za ovu vest mediji se pozivaju na potvrdu predsednika Sindikata kosovske policije Iljmija Zećirija.

Njihovo opšte zdravstveno stanje je dobro, potvrdio je Zećiri.

Mediji u Prištini navode da su policajci bili 15 dana „zarobljeni“ usled barikada koje su Srbi podigli 10. decembra.

Istovremeno, od subote popodne i kasno uveče našem portalu su čitaoci u više navrata slali informacije i fotografije iz rejona sela Kamenica – Vuča – Sočanica u kojima je viđena veća kolona policijskih džipova, uz vozila EULEX-a takođe. Više njih je potvrdilo da je na čelu policijske kolone u oba pravca išlo vozilo EULEX-a.

U pitanju je seoski put lošeg kvaliteta, premda se on sređuje, koji je sada jedina veza između Leposavića i Mitrovice, usled barikada na magistralnom putu i do sada policijska vozila nisu viđana na njemu.

Jedan od čitalaca nam je posvedočio da su se policijska vozila oglušila o instrukciju redara na ovom putu, u delu gde se sređuje, o naizmeničnom propuštanju saobraćaja, što je i navodno stvorilo veću gužvu danas kasno popodne na ovoj deonici, kako su nam i drugi čitaoci javljali. Potom su, navodili su dalje čitaoci, „vozila Kosovske policije i EULEX-a ušli u livade“.

Konvoj policijskih vozila sa EULEX-om viđen je danas, to jest, u subotu oko 15:30, prvo kako se kreće ka pravcu Sočanice, a potom i sat vremena kasnije nazad, kada su čitaoci zabeležili i da je jedno vozilo bilo u kvaru, te da ga je drugo policijsko vozilo sajlom vuklo, što su zabeležili i na fotografijama.

Prema svedočenju druge grupe čitalaca, navodno su Srbi postavili još jednu barikadu u ovom kraju ali su je ipak uklonili pri povratku policijskih džipova.

Vozila Kosovske policije nisu viđena ranije da koriste ovu rutu, kao ni EULEX.

U međuvremenu je više srpskih tabloida imalo drugačije vesti o navodnom prevozu snajperista.

Do objavljivanja ove vesti, iz EULEX-a nam nije stigao odgovor, da li su i zašto danas sa džipovima Kosovske policije koristili alternativni seoski put.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.