Pokušao da uđe preko Brnjaka sa lažnim testom na koronavirus

Prelaz Brnjak granica
Foto: KoSSev

Službenici Kosovske policije, vratili su sa prelaza Brnjak državljanina Srbije koji je pokušao da uđe na teritoriju Kosova, uz lažan negativan test na koronavirus, saopštila je Kosovska policija.

Građani koji ulaze na Kosovo u obavezi su da dokažu da su negativni na koronavirus – putem potvrde o vakcinaciji ili jednog od više testova na koronavirus.

Kosovska policija je, međutim, još od uvođenja ove mere, krajem avgusta meseca, u više navrata otkrila pokušaje ulaska na teritoriju Kosova uz falsifikovani test na koronavirus.

Poslednji je zabeležen ovog jutra, na prelazu Brnjak.

Policijski službenici su tokom kontrole dokumenata izdvojili za detaljnu kontrolu držvljanina Srbije A. D. (2001) godište, nakon što su posumnjali da je falsifikovao dokumenta.

Kako navode iz policije, ova osoba je predala policijskim službenicima potvrdu o negativnom PCR testu izdatu 6. septembra u Novom Pazaru.

Međutim, kako dodaju, A. D. je u međuvremenu priznao da je reč o lažnom testu koji je izradio u svojoj kući.

Protiv osumnjičenog je pokrenut postupak „falsifikovanje dokumentacije“.

Sam dokument je zaplenjen, dok je osumnjičenini vraćen sa prelaza.

Negativan test
FOTO: Kosovska policija

Prethodno su na ovom istom prelazu registrovana tri slučaja pokušaja ulaska uz lažni PCR test. Više o tome i o drugim sličnim slučajevima koji su registrovni na Kosovu u:

Falsifikovanim PCR testovima pokušali da pređu preko Brnjaka

Hapšenje zbog falsifikovanja PCR testova u Podujevu

Vraćeni sa Brnjaka, prekršili meru izolacije; Prekinute dve proslave u Prizrenu

Još dva hapšenja zbog lažnih testova na kovid – hteli da lete za ItalijuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.