Pokret socijalista sa KiM-a: Spirić "sinonim za zabijanje noža u leđa", Spirić: Tužiću ih za klevetu

Aleksandar Spirić "sinonim je za izdaju" i "zabijanje noža u leđa svojim prijateljima zarad ličnog interesa", poručili su večeras članovi Pokreta socijalista sa Kosova i Metohije, čiji je, kako sami navode, član bio i Spirić. Dodaju i da su se u "njegovu izdaju oni uverili", a uveriće se i, ističu, Srpska napredna stranka, čiji je on sada član. Socijalisti veruju i da je predsednik mitrovičkog privremenog organa autor "pljuvačkog saopštenja" SNS-a iz Kosovske Mitrovice. U izjavi za KoSSev, Spirić, međutim, demantuje ove navode, dodajući i da je "zatečen i u šoku", te i da će tvorce saopštenja PO Pokreta socijalista tužiti za klevetu. Današnji dan obeležio je svojevrsni rat saopštenjima SNS-a i Pokreta socijalista sa KiM-a. U javnosti su od popodneva do večeras objavljena četiri saopštenja ovih partija sa uzajamnim optužbama. 

"Podsećamo Aleksandra Spirića, autora pljuvačkog saopštenja SNS Kosovska Mitrovica, predsednika Privremenog ograna opštine Kosovska Mitrovica, člana G17 plus, člana URS-a, člana Pokreta socijalista, člana Srpske napredne stranke i svake druge stranke koja mu je omogućavala da bude uz vlast, da ne koristi reč izdaja, jer upravo je on sinonim za izdaju i upravo je on sinonim za zabijanje 'noža u leđa' svojim prijateljima zarad ličnog interesa. Mi smo se u ovo uverili, kao što su se uverili i građani Kosovske Mitrovice, a uveriće se i Srpska napredna stranka samo ukoliko mu dozvoli," navodi se u kratkom saopštenju Pokrajinskog odbora Pokreta Socijalista. 

Jedno od dva saopštenja Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista, odnosno prvo koje je medijima prosleđeno kao reakcija na saopštenje opštinskih odbora SNS-a na KiM-u, KoSSevu, večeras, nije dostavljeno. Na e-mail adresu naše redakcije stiglo je samo saopštenje poslato iz centrale Pokreta socijalista iz Beograda, koje i objavljujemo.

"Tužiću ih za klevetu"

Reagujući na saopštenje Socijalista, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, navodi da će "tvorce ovog saopštenja tužiti za klevetu".

"Zatečen sam i u šoku. O optužbama sam saznao iz ovog saopštenja koje je prosleđeno medijima. Prvi put čujem za ovako nešto, ja nisam autor nikakvog saopštenja, i tužiću tvorce ovog saopštenja za klevetu," kazao je on u izjavi za KoSSev.

Na naše naknadno pitanje da li deli stavove iznete u saopštenjima SNS-a, Spirić je istakao da podržava politiku ove partije i rad njenih odbora na KiM-u, a samim tim i politiku Vlade Srbije i njenog premijera.

Pročitajte još:

Na KiM-u prekid saradnje SNS-PS: Jevtićeva "kompromitovana" i "lojalna Prištini"

Jevtićeva stupila na dužnost: Srpska dogovorila njeno imenovanje

Stojanović: Marićeva smena lični interes nekog iz Srpske, neće proći bez posledica

Vlada Kosova: Na predlog Srpske smenjen Ljubomir Marić, Mirjana Jevtić nova ministarka

Predsednik privremenog organa je za naš portal takođe, potvrdio da je sada član Srpske napredne stranke.

Saopštenja i optužbe članova Pokreta socijalista i SNS-a na KiM-u usledile su nakon što je juče članica Pokreta socijalista, Mirjana Jevtić, stupila na dužnost ministra za administraciju lokalne samouprave Kosova, pošto je prošle nedelje član SNS-a, Ljubomir Marić, smenjen sa mesta ministra u ovom ministarstvu. U vezi sa ovom smenom u javnost su sve vreme stizale kontroverzne informacije, čime su podele unutar Srpske, pre svega, na relaciji SNS-PS, o kojima se već duže vreme govori –  sada postale vidljive.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.