Pokret "Odlazi Hašime" u ulozi opozicije

Izvor: RTK 2 (tekst na srpskom originalno preuzet sa www.rtklive.com)
 
Pokret "Odlazi Hašime" je uputio poziv dijaspori da sledi primer emigranata u Briselu i da se organizuje za dolazak na proteste u Prištini 21. marta.
 
Neće samo građani Kosova protestvovati 21. marta u Prištini. Za taj dan u 14 časova pokret "Odlazi Hašime" je najavio da će protestima prisustvovati i veliki broj pripadnika kosovske dijaspore. Brisel je prvi evropski grad iz koga su došli pozivi za proteste ali i prvi u kome su migranti počeli da se organizuju da autobusima dođu na proteste u Prištini. 
 
Predstavnici ovog pokreta na Kosovu kažu da dobijaju veliku podršku i da će sledeće nedelje biti završeno formiranje Organizacionog saveta protesta. 
 
"Ostavka Tačijeve vlade", što je moto protesta i njihov primarni zahtev je podstakao želju za učestvovanjem na protestima, posebno u socijalnim kategorijama. 
 
Nezadovoljstvo teškim ekonomskim stanjem u zemlji, korupcijom kao i nastvkom pregovora sa Srbijom, po rečima organizatora ovog protesta Fehima Čelje ujedinjuje Albance protiv premijera i vladinog kabineta za koje kaže da su glavni krivci za stanje na Kosovu. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.