„Pojava Radoičića predstavlja parodiju na Zelenskog, njegov povratak je nesreća za Srbe“

Rada trajković za Tanju
FOTO: KoSSev

Vest o ‘povratku’ Milana Radoičića na Kosovo sinhronizovano je preplavila režimske tabloide. Ta vest je, čini mi se, imala funkciju da pokrije aktuelnu priču o Jovanjici kao i zabrinjavajuće navode Zdenka Tomanovića o životnoj ugroženosti njegovog klijenta, inspektora Slobodana Milenkovića. Ovo je pre svega režimski pokušaj da skrene pažnju sa te ozbiljne teme”, kaže za Danas Rada Trajković, predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa KiM.

Trajković kaže da sama poruka Radoičića predstavlja povokaciju NATO-u, ali i nesreću za Srbe sa Kosova.

Čitavo to njegovo pojavljivanje, prema njenim rečima, predstavlja parodiju na predsednika Ukrajine, Volodimira Zelenskog.

Čak je, kako kaže, i sličnu majicu obukao.

Šta je danas predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, kazao povodom upoređivanja Radoičića sa Zelenskim čitajte u: 

Vučić o dolasku Radoičića na KiM: Je l’ vama smeta da je neko na svom ognjištu

Na konstataciju Radoičića da se vratio i da je sad tu, sagovornica lista Danas kaže da je Radoičić „čovek problematičnog profila naravno došao iz sigurne Vučićeve kuće“, gde sa, kako navodi, Zvonkom Veselinovićem dobija najunosnije poslove.

“Radoičić, iako čovek izuzetno problematičnog profila očigledno srpske policijske punktove prolazi lakše od mene. Na Severu Kosova se pojavljuje u vojničkoj majci koja aludira na rat u Ukrajini. U ovom kontekstu, moja jedina poruka gospodinu Vučiću je: Vi ste ih stvarali i proizveli u političke lidere Srba sa Kosova i potpredsednike svoje partije Srpske liste, pa ih Vi sad i iskontrolišite. To je samo Vaša odgovornost (i zasluga)”, poručuje Trajković.

Da podsetimo Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste kojeg kosovsko tužilaštvo sumnjiči za umešanost u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića, tužio je Višem sudu u Beogradu predsednicu Evropskog pokreta Srba sa KiM, Radu Trajković, zbog povrede ugleda i časti.

Kosovsko tužilaštvo, inače, sumnjiči Radoičića za umešanost u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića.

Rada Trajković je u više navrata u medijima javno označavala Radoičića kao osobu koja je umešana u ubistvo Olivera Ivanovića.

Istovremeno kritikovala je i srpske pravosudne organe zbog toga što su, kako je ona to objasnila, štitili Radoičića od kosovskih istražnih organa koji za njime tragaju još od novembra 2018. godine kada je u Severnoj Mitrovici izbegao hapšenje.

Danas Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.