Podujevo: Zaplenjeno vatreno oružje nakon pucnjave na porodičnom slavlju

FOTO: Ilustracija

Kosovska policija zaplenila je u subotu u Podujevu jedan kalašnjikov, dva pištolja i dvadeset i jednu čaura od metaka različitog kalibra, nakon pucnjave na porodičnoj proslavi.

U subotu, oko 22 časa u mestu Glamnik u opštini Podujevo, od tri muškarca albanske nacionalnosti zaplenjena je jedna puška AK-47, dva pištolja i dvadeset i jedna čaura od metaka različitog kalibra, iz kojih je pucano tokom porodičnog slavlja, navodi se u dvadesetčetvoročasovnom izveštaju Kosovske policije.

Ovim licima nije određeno policijsko zadržavanje.

A tema proslavljanje uz pucnjavu, kao i rafalna paljba iz AK-47 našla se listom u kosovskim medijima preko vesti o tome da su kosovski premijer (sada u ostavci) Ramuš Haradinaj i njegov brat, poslanik Daut Haradinaj, proslavljali u Dečanima „20-godišnjicu oslobođenja Peći i Dečana“ – upravo uz pucnjavu, pištolje i pušku i „hiljade ispaljenih metaka“ prisutnih. Sve se to prema pisanju kosovskih medija, međutim, odigralo u prisustvu kosovske policije. Iako se događaj odigrao još 16. juna on se tek od sinoć našao u kosovskim medijima, uz snimak sa ovog slavlja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.