Kosovski mediji: Rafalna paljba i patriotske pesme na slavlju sa premijerom i njegovim bratom

Izvor: Zeri, Insajderi, Lajmi, Bota SotGazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Čitava gozba, praćena rafalnom pucnjavom, odigrala se pred očima pripadnika kosovske policije, ali „gle čuda“, za sada niko nije priveden u policiju, prenosi Signal.

Premijer u ostavci Ramuš Haradinaj proslavljao je uz oružje na jednom događaju u opštini Dečani.

Šef vlade, navodi Signal, „ponešen“ zvukom patriotskih pesama, zapucao je u jednom trenutku iz vatrenog oružja, a pridružile su mu se i druge osobe sa oružjem.

Iako nije imao oružje za pojasom, Haradinaj je uzeo revolver od drugih u čijem je društvu bio na zabavi.

Pored premijera Ramuša Haradinaja, izvori su rekli da je i njegov brat Daut Haradinaj takođe pucao više puta.

Događaj se odigrao još 16. juna ove godine u mestu Bjeshka e Bela u Dečanima, povodom 20. godišnjice oslobađanja opština Peć i Dečani, prenosi Signal.

Signal izveštava da je tamo ispaljeno na hiljade metaka. Većina oružja je bila ilegalna, ali se nije propustilo da se puca i iz službenog oružja. Na snimcima se vidi osoba koja puca i iz AK47.

Foto: Gazeta Express

Čitava gozba, praćena pucnjavom, odvijala se pred očima pripadnika Kosovske policije, ali „za čudo“, do sada niko nije priveden u policiju.

Šef vlade je ranije izjavio da je pucanje deo albanske tradicije, pozivajući se na kanon. Čak je rekao da taj fenomen nije „ludost“.

„Dešavalo mi se to po kanonu Dukađinija … donese ti domaćin oružje da pucaš i pucaš. Mi to možemo da učinimo po zakonu, možda, da u slučajevima radosti koristimo oružje…. Dogodilo mi se na veselju kada mi je domaćin rekao ‘ispoštovao si mi tlo konaka’ i dao mi oružje i pucao sam … Rekao mi je ‘ovo oružje je blagosloveno što ga je dotakla vaša ruka’ … Za mene nije ludost ova stvar … „, rekao je šef u ostavci Ramuš Haradinaj, a u vezi sa pucanjem vladinih službenika na slavljima.

Konačno, Apelacioni sud potvrdio je prvostepene presude odlazećem potpredsedniku vlade Dardanu Gašiju, odlazećem ministru trgovine i industrije, Endritu Šalji, bivšem gradonačelniku Srbice, Samiju Ljuštakuu i drugim optuženim za pucanje u prostorijama potpredsednika vlade Fatmira Ljimaja u Mališevu.

Sami Ljuštaku i Dardan Gaši kažnjeni su sa po 1.700 eura, a Endrit Šalja sa 2400 eura. Ostala tri optužena, Behar Amerljahu, Fadilj Demiri i Šerif Krasnići, takođe su kažnjeni sa po 1.700 eura.

Optužnica protiv Ljuštakua, Gašija, Šalje i drugih podignuta je nakon snimka koji je u medijima objavljen krajem 2017. godine.

Povezan članak: Šalji, Gašiju i Ljuštakuu potvrđena prvostepena presuda zbog pucnjave na proslavi u Mališevu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.