Podmetnut požar u Severnoj Mitrovici?

Požar koji je zahvatio jednu kuću u “Doktorskom naselju“-Suvi Do, u Severnoj Mitrovici, u vlasništvu kosovskog Albanca, izbio je sinoć, pri čemu je pričinjena materijalna šteta, a povređenih nije bilo. Požar je najverovatnije podmetnut ali se isključuje mogućnost da je u pitanju međuetnički incident – prenosi Radio Kontakt plus pozivajući se na regionalnu policiju Sever.

Požar je izbio sinoć u 20:50 časa, zahvativši jednu kuću, pri čemu nije bilo povređenih. Kuća je u vlasništvu kosovskog Albanca, a najverovatnije je podmetnut, rečeno je iz Kosovske policije.

Policijske ekipe su odmah izašle na lice mesta i izvršile uviđaj. Pričinjena je manja materijalna šteta, a dalje širenje požara sprečeno je brzom intervencijom ukućana. Kako policija navodi, nakon obavljenog razgovora sa vlasnikom kuće, isključuje se mogućnost da je u pitanju međuetnički incident.

U policiji, zbog interesa istrage, nisu želeli da iznose druge detalje u vezi sa slučajem.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.