Podignuta optužnica protiv Nasera Keljmendija

Specijalni tužilac Kosova je u Osnovnom sudu u Prištini podigao optužnicu protiv Nasera Kelmendija za tačke krivičnih dela – "organizovani kriminal", "teško ubistvo", "kupovina, posedovanje i prodaja neovlašćenih i opasnih droga i psihoaktivnih supstanci", "neovlašćena proizvodnja i obrada opasnih narkotika i psihoaktivnih supstanci", javila je kosovska agencija "Kosovapres".
 
Prema izveštaju državnog tužilaštva Kosova, Naser Keljmendi se kao kao vođa i šef grupe organizovanog kriminala, tereti za nekoliko krivičnih dela, uključujući i "organizovani kriminal", ubistvo Eramiza Delalića u Sarajevu 2007 godine. On se takođe tereti za brojne optužbe, kao što su "kupovina, posedovanje, proizvodnja i prodaja neovlašćenih opasnih narkotika i psihoaktivnih supstanci", "proizvodnja i obrada neovlašćenih opasnih narkotika i psihoaktivnih supstanci uključujući i 100 kg heroina, 150,00 ekstazija, i 2.5 tone anhidrida sirćetne kiseline."
 
Nasera Kelmendija su pripadnici kosovske policija uhapsili 6. maja 2013. godine, a po međunarodnoj poternici, koju su izdale bosanske vlasti i od tada je u kosovskom pritvoru. Uprava za finansije Sjedinjenih Americkih Država je u skladu sa Zakonom o "spoljnim narko bosovima", 1 juna, 2012. godine, identifikovala Nasera Kelmendija kao trgovca narkoticima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.