Prekinuto pripremno ročište u slučaju ubistva Ivanovića, nastavak za 7 dana

Foto: KoSSev

Novo pripremno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića prekinuto je danas iz proceduralnih razloga u vezi sa promenom branioca jednog od optuženih. Nastavak je zakazan za 11. decembar.

Optuženi za ubistvo Olivera Ivanovića nisu dobili ni novu, treću optužnicu na srpskom jeziku, ali su se bez obzira na to tokom današnjeg pretresa izjasnili da se sa ročištem nastavi i da im se optužnica pročita na albanskom.

Skoro tri godine od ubistva Olivera Ivanovića danas se u posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini održava ponovni pretres po novoj – trećoj optužnici, koju je Specijalno tužilaštvo podnelo 11. novembra, a advokati odbrane je ocenili isto kao i prethodne – neutemeljenom, nepotpunom i nepotkrepljenom.

Ovom zasedanju prisustvuju samo okrivljeni i mediji, dok članovi porodica optuženih, ali ni Olivera Ivanovića, nisu u sudnici.

Podsećamo odlukom Apelacionog suda u Prištini, septembra meseca je predmet ubistva Olivera Ivanovića vraćen na početak. Žalba odbrane optuženih je usvojena, te je, tužilaštvu vraćena optužnica na uređenje.

U prethodnom postupku održano je samo jedno ročište 11. februara kada su se optuženi izjasnili da nisu krivi.

U procesu koji vodi kosovsko Specijalno tužilaštvo pred Opštim sudom u Prištini, optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović, Žarko Jovanović, Dragiša Marković, Rade Basara. Kao vođe kriminalne grupe optuženi su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović.

Povezani članci:

Danas počinje novo suđenje po novoj optužnici za ubistvo Olivera IvanovićaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.