Počela isplata plata Srbima koji su napustili kosovske institucije

U četiri opštine na Severu Kosova danas je počela isplata zarada svim građanima koji su napustili kosovske institucije i potpisali ugovore u srpskim, saopštila je upravo Kancelarija za KiM.

„Reč je o zaradama, koje će biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca“, preciziraju.

Poručuju da se na ovaj način realizuje obećanje koje je dao Aleksandar Vučić – „da će svima koji su početkom novembra napustili prištinske institucije na severu KiM, država Srbija pomoći“.

Iz Kancelarije podsećaju da su građani koji su 5. novembra napustili prištinske institucije na severu KiM, 17. novembra potpisali ugovore sa državom Srbijom preko Kancelarije za KiM.

„Od danas mogu da podignu svoja prva sredstva zarade, koja se već nalaze na njihovim privatnim bankarskim računima“, naglasili su.

Dodaju da će svi građani koji su napustili kosovske institucije imati regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, uključujući penziono i zdravstveno osiguranje.

Više o izlasku Srba iz kosovskih institucija, čitajte na našoj tematskoj stranici – Napuštanje institucijaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.