PKS i PKK: Privrednici iz srpskih i albanskih sredina u poseti Italiji

Privrednici iz srpskih i albanskih sredina boraviće od danas do 9. jula u poseti italijanskoj regiji Friuli Venecija Giulia, saopšteno je iz Privredne komore Srbije. Poseta, koju su organizovale PKS i Privredna komora Kosova, prethodno je usaglašena na ovonedeljnom zasedanju Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma održanog na marginama Pariskog samita.

Tokom dvodnevnog boravka u Italiji predstavnici kompanija iz sektora poljoprivredne i prehrambene industrije posetiće udruženja i proizvodne klastere malih i srednjih preduzeća i upoznati se sa modelima organizovanja tamošnjih proizvođača i saradnje MSP sektora sa velikim sistemima, dodaje se u saopštenju PKS.

Ističe se i da su dve komore tokom pariskog samita, u Privrednoj komori Pariza, nastavile razgovore u sklopu  međukomorskog dijaloga, koji je i na Pariskom samitu od francuskih i evropskih zvaničnika dobio "još jednom priznanje", a "kao primer dobre saradnje za ceo region".

Predstavnici komora su takođe razgovarali o pitanjima daljeg otklanjanja birokratskih barijera za lakše poslovanje članica, usaglašavanja veterinarskih sertifikata i realizacije drugih zajedničkih  projekata.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.