Pitanje za Predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i gradonačelnika Severne Mitrovice – zašto nadležne opštinske službe ne rade svoj posao? Zašto i ko dozvoljava da usred Severne Kosovske Mitrovice, u ulici Lole Ribara kod Vojnog Remonta radi tzv. „Otpad“, koji sakuplja najprljavije smeće i najotrovnije materijale?

KoSSev je ovo pitanje prosledio još pre nekoliko nedelja predsedniku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandru Spiriću. Iz njegove kancelarije smo dobili odgovor da Privremeni organ nije nadležan za ovo pitanje, te da pitanje uputimo Administrativnoj kancelariji opštine Severna Mitrovica, što smo istog trenutka i učinili.

Šefica Administrativne kancelarije Adrijana Hodžić se zahvalila na upućenom pitanju, kao i  građaninu koji ga je uputio i objasnila da je vrlo ozbiljno shvatila pitanje, te da je angažovala nadležnu službu iz ove kancelarije kako bi se na pitanje odgovorilo.

Hodžić je tada naglasila da je odgovor trebalo da usledi prošlog petka, najkasnije prošlog ponedeljka, međutim, do danas odgovor nismo dobili. Ukoliko bude stigao, svakako ćemo ga objaviti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.