PIK predložio suspenziju dvojice policajaca u vezi sa akcijom u selu Izvore

PIK operacija
Ilustracija/FOTO: PIK

Vest je ažurirana

Kosovski policijski inspektorat (PIK) predložio je suspenziju dvojice policajaca, od kojih jedan ima viši čin, a u vezi sa slučajem navodnog oštećenja nadzorne kamere u blizini objekta u selu Izvore kod Banjske, u kom je krajem maja sprovedena akcija za suzbijanje, uzgoj i prodaju narkotika, saopštio je PIK.

Iako u saopštenju nije precizirano o kojim se policajcima radi, prištinski Kallxo u međuvremenu je izvestio, pozivajući se na sopstvena saznanja, da je preporuka o suspenziji data za poručnika I. Dž. (I. Xh.) bivšeg direktora jedinice za narkotike u Severnoj Mitrovici koji trenutno radi kao komandant punkta na prelazu kod Izvora, kao i za regionalnog istražitelja M. G.

Dvojica policajaca pod istagom su PIK-a, zbog sumnje da su tokom pomenute akcije, počinili krivična dela „zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja“, „ometanje dokazivanja ili službenog postupka“ i „pružanje pomoći počiniocima nakon izvršenja krivičnog dela“.

Ova istraga, kako dodaje PIK, nastavak je prethodne koja je rezultirala hapšenjem policijskog službenika Regionalne direkcije Sever u Mitrovici, zbog sumnje da je tokom sprovođenja akcije u selu Izvore oštetio nadzorne kamere. Njemu je potom određen i jednomesečni pritvor.

Radi se akciji od 23. maja, kada je u pomenutom zvečanskom selu otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika.

Na novootkrivenoj plantaži policija je tada pronašla preko 10,000 stabljika marihuane spremnih za ilegalnu prodaju na tržištu, vrednih 6 miliona evra, saopšteno je tada.

Kako je potvrđeno, dok je policija sprovodila akciju bilo je pucnjave iz vatrenog oružja, a potom je na licu mesta i pronađeno čak 26 čaura.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.