Jednomesečni pritvor policajcu osumnjičenom da je oštetio kamere tokom akcije u selu Izvore

FOTO: KP

Osnovni sud u Mitrovici odobrio je danas zahtev Tužilaštva i odredio meru jednomesečnog pritvora policijskom službeniku, za kog se sumnja da je oštetio nadzorne kamere u vezi sa ovonedeljnom akcijom otkrivanja plantaže marihuane u selu Izvore kod Banjske.

Policijskom službeniku A. R, stavlja se na teret „zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja“, „ometanje dokazivanja ili službenog postupka“ i „pružanje pomoći počiniocima nakon izvršenja krivičnog dela“.

Iz Osnovnog suda u Mitrovici navode da postoji sumnja da je ovaj policijski službenik, A. R, kao pripadnik Jedinice za brzo reagovanje, oštetio bezbednosne kamere na objektu u vlasništvu S. N. u kojem je tog dana vršen pretres i pronađena laboratorija za proizvodnju opojnih supstanci i 10,000 stabiljki marihuane.

Policajca Regionalne direkcije Sever u Mitrovici uhapsili su pre tri dana inspektori Policijskog inspektorata Kosova (PIK).

Odmah zatim je reagovao i kosovski ministar unutrašnjih poslova, Đeljalj Svećlja (Xhelal Sveçla), navodeći da postoji „nulta tolerancija na kriminal“, a posebno unutar Kosovske policije.

Podsetimo, u selu Izvore iznad Banjske, Kosovska policija je pre četiri dana, 23. maja, u saradnji sa carinom otkrila još jednu laboratoriju za proizvodnju narkotika, a već treću na Severu od početka ove godine.

Na novootkrivenoj plantaži policija je pronašla preko 10,000 stabljika marihuane spremnih za ilegalnu prodaju na tržištu, vrednih 6 miliona evra, saopšteno je.

Kako je potvrđeno iz policije, bilo je i pucnjave iz vatrenog oružja. Uviđajem na licu mesta policija je pronašla čak 26 čaura, ali na sreću povređenih nije bilo.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.