PIK predložio suspenziju komandira i još tri policajca nakon višestrukog ubistva u Gnjilanu

Gnjilane višestruko ubistvo
Foto: Koha

Policijski inspektorat Kosova (PIK), preporučio je suspenziju četiri službenika Kosovske policije od kojih su dvojica komandir i zamenik komandira policijske stanice u Gnjilanu nakon današnjeg slučaja višestrukog ubistva, za koje se sumnja da je počinila službenica Kosovske policije, koja je potom izvršila samoubistvo.

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu saopštilo je danas da se sumnja da je jedna policijska službenica u naselju „Bojanina“ ubila četiri člana svoje porodice – braću i roditelje i na kraju izvršila samoubistvo.

Po prijavljivanju tragedije, osim policajaca, na lice mesta danas su pristigli i istražitelji PIK-a.

Nakon preduzetih istražnih radnji, sprovedene istrage u policijskoj stanici u Gnjilanu i nakon konsultacija sa Osnovnim tužilaštvom  u ovom gradu, PIK je preporučio suspenziju četiri pripadnika Kosovske policije, saopšteno je iz ove institucije.

Preporuka za suspenziju data je za komandira policijske stanice, zamenika komandira, šefa osoblja stanice i službenika civilnog štaba.

PIK je suspenziju zatražio zbog sumnje da su počinili krivično delo „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Kosovska policija potvrdila je nekoliko sati nakon počinjenog zločina da je policijska službenica, imala probleme mentalne prirode.

Kako prenosi Koha Ditore, pozivajući se na potvrdu policije, osumnjičenoj je već neko vreme bila određena dijagnoza.

„Lekar je dijagnostifikovao probleme mentalne prirode. Propisao joj je terapiju i preporučio Kosovskoj policiji da je prebaci na poziciju na kojoj neće nositi uniformu i predložili su da joj se oduzme oružje“.

Iz policije je saopšteno da joj je oduzeto službeno oružje, međutim, sumnja se da su ubistva izvršena upravo službenim oružjem koje nije trebalo da bude na raspolaganju ovoj policijskoj službenici, prenosi Koha.

Iz policije navode da je ona bila premeštena na drugo radno mesto zbog zdravstvenog stanja.

Pozivajući se na svoje izvore, Gazeta Express takođe piše da je predloženo da se ovoj službenici smanji čin, ali i navode da nije preduzeta mera za njenu suspenziju sa posla.

Više o današnjem slučaju koji se dogodio u Gnjilanu čitajte u nastavku:

Višestruko ubistvo u Gnjilanu, policijska službenica ubila četiri člana svoje porodice, a potom i sebe

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.