Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, govoreći o razgraničenju, kaže da je shvatio da „Srbi nikada neće prihvatiti nešto što nam je šansa i da ćemo zbog toga žaliti“. „Shvatio sam poruku naroda, bila nam je velika šansa, ali smo je propustili“, poručio je Vučić na TV Happy. On kaže da „ćemo zbog toga proći lošije u budućnosti“, ali da njega niko neće moći da okrivi. „Ja ništa nisam krio od naroda. Rekao sam za šta se zalažem, ali niko nije to hteo“, objašnjava Vučić. On ističe da dogovor Srba i Albanaca nije nikome odgovarao i da nije nailazio na podršku ni na istoku, ni na zapadu.

Narod je propustio šansu da se realizuje njegov genijalni plan, koji je bio toliko genijalan kao i on sam, da ga nisu prihvatali ni na istoku, ni na zapadu, a koji on nikada nije ni izneo. Sada mučki skida odgovornost za pogrešno činjenje i nečinjenja sa sebe i prebacuje je na narod koji će “žaliti”. Možda da, a možda i ne, ali sigurno kada zbog ove lakrdije oko “imam-nemam” plana budeš pao niko, ali baš niko, žaliti zbog tebe neće. Čak ni tvoji najveći poltroni.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, kaže da je ideja o formiranju Zajednice srpskih opština ključni element prvog Briselskog sporazuma i ističe da će Beograd na svaki način nastaviti da insistira na tome da ona bude uspostavljena kako bi se Srbima na KiM garantovala efikasna zaštita kolektivnih prava. „Priština je obavezu da formira ZSO preuzela pre 2.493 dana. Politika podseća da je briselski sporazum potpisan pre sedam godina, a da nikome nije jasno da li je mrtav ili je na aparatima za održavanje.

Kako ga ne mrzi da svaki put kada o ZSO priča računa u dan koliko se dogovor između njih i njih, koji su dogovor postigli, ne realizuje. A bio je tako jak dogovor da sada niko, pa ni on sam, ne zna da li je mrtav ili na aparatima.

Lider pokreta Dveri, Boško Obradović, kazao je da ga nijedan medij, izuzev N1, za „tri dana medijske hajke“ nije pozvao da čuje, kako je kazao, drugu stranu priče o vređanju ćerke predsednika Srbije na Fejsbuku, za šta su mediji okrivili taj pokret. Obradović je na konferenciji za medije u Skupštini Srbije rekao da Sibin Vukadinović, koji je autor uvrede upućene ćerki Aleksandra Vučića, više od godinu dana nema nikakve veze sa tim pokretom i dodao da nijedan medij ne želi da objavi to, već se ta „nenormalna objava pripisuje Dverima“. On je ocenio da bi bilo normalno da izvršna vlast procesuira Vukadinovića, kao i da se sporna objava na Fejsbuku ukloni, a „nikako da se reklamira već tri dana u svim režimskim medijima“.

Ova objava vesti je moj skromni doprinos istini.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor tekstaComments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.