PIK o hapšenju Đurića: Počeli smo sa sakupljanjem informacija o eventualnim prekršajima

"U slučaju hapšenja gospodina Marka Đurića, Policijski inspektorat Kosova, odnosno Odeljenje za istragu počelo je sa sakupljanjem informacijama u vezi sa sumnjama o eventualnim prekršajima službenika Kosovske policije. Istražitelji PIK-a nastaviće da preduzimaju druge istražne radnje u zavisnosti od nalaza i u konsultaciji sa nadležnim tužiocem" – upravo je saopštio Policijski inspektorat Kosova.

PIK dodaje da je dobio žalbu za prekomernu upotrebu sile policijskih službenika od zamenika ministra unutrašnjih poslova Kosova, Milana Radojevića. Ostali detalji nisu navedeni u saopštenju.

Direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića, 26. marta, privele su specijalne jedinice Kosovske policije, tokom okruglog stola u okviru unutrašnjeg dijaloga. Vezanih ruku iza leđa, povijene glave na dole, uz šok bombe i suzavac, udaranje oružjem i lomljenje dela medijske opreme, visok vladin zvaničnik izveden je iz Mitrovičkog dvora, oklopnim vozilima prebačen u Prištinu, ulicama ovog grada, uz brojne medijske ekipe i zvižduke i viku građana, odveden u policijsku stanicu, a odatle na Merdare. Iz Prištine su prethodno upozorili da Đurić nije dobio dozvolu za ulazak na Kosovo zbog zapaljivih izjava. 

Prema srpskim izvorima, u Mitrovici su tada povređene 32 osobe, među kojima gradonačelnici i ministri u kosovskim institucijama. U svojoj reakciji, Srpska lista saopštila je da se povlači iz Vlade Kosova. Njeni poslanici u kosovskoj skupštini prešli su, kako su oni to naveli – u opoziciju. 

Detaljnije o Đurićevom hapšenju i reakcijama čitajte na našoj tematskoj stranici "ROSU, Đurić, Srpska, ZSO…"

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.