Petrušić: Poziv crkve u pomoć znači da nema sankcija Rusiji i priznanja Kosova

FOTO: N1

Novinarka NIN-a Sandra Petrušić je rekla da je obraćanje predsednika Aleksandra Vučića i patrijarha Porfirija iz Predsedništva izgledalo kao da je Vučić preuzeo ulogu patrijarha. To što predsednik zove crkvu u pomoć ona tumači kao pripremu za izolaciju koja nam sledi.

Petrušić je podsetila da za vreme korone država nije pozvala crkvu da uradi ono što joj je posao, a to je da vernicima ukaže na ono što je potrebno.

Sadašnji poziv u pomoć da se narodu objasni da će nam biti jako teško za Petrušić znači da je Vučić odlučio da neće uvesti sankcije Rusiji i da neće priznati Kosovo, a građane priprema za novu izolaciju.

„Ako traži pomoć crkve, crkva mu neće dati pomoć za priznanje Kosova ni za sporazum za Kosovo. Onda nas priprema za novi period Miloševića“, rekla je gošća Novog dana.

Na konstataciju da to nije ono što je predsednik obećao strancima, ona kaže da je Vučić istrošio svoj kredit kod svih njih.

„Mislim da ne zna šta će, a on nema više vremena, nema šta da kupi. Ne možemo nekome u Evropi reći ‘izvinite, sačekajte malo sa sankcijama bez obzira koji je dan bombardovanja’. Možda to prolazi kod njegovih birača, ali ne može proći na planeti“, kazala je Petrušić.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.