Petrović: Zloupotreba institucija države Srbije

Slobodan Petrovic SLS konferencija
Foto: RTV Kim

Predsednik SLS-a Slobodan Petrović pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i šefa BIA-e Bratislava Gašića da obrazlože zbog čega su on i njegov partijski kolega Boban Stanković zadržavani više sati na prelazu Merdare.

Povodom jučerašnjeg zadržavanja potpredsednika SLS-a i zamenika ministra omladine, kulture i sporta Bobana Stankovića, u prostorijama ove stranke u Gračanici održana je vanredna konferencija za novinare na kojoj je govorio lider stranke Slobodan Petrović.

Stanković nije prisustvovao današnjoj konferenciji jer je, nakon ispitivanja na Merdaru, juče nastavio put ka centralnoj Srbiji.

“Smatramo da se radi o čistoj zloupotrebi institucije države Srbije u političke i stranačke svrhe, što za nas nije čudno jer nam se ovo događalo i u proteklim izborima. Naime, svi se sećamo pretnji otkazima onima koji su bila na listama partija koje se nisu zvale Srpska lista. Ljudi su bili maltretirani i šikanirani na razne načine,“ kazao je Slobodan Petrović.

Podsetimo, 8. decembra je i predsednik SLS-a Slobodan Petrović bio zadržan na prelazu Merdare gde su ga, najpre ispitivali pripadnici MUP-a Srbije, a potom i pripadnici BIA. Obrazloženje, kako kaže, još nije dobio.

“Pitanja su bila o vojsci, situaciji. Da li će da se formira vojska, da li će se Srbi angažovati u toj vojsci, kakva je bezbednosna situacija. Zapravo, neke opšte stvari na koje nijedan pojedinac ne može da da konkretan odgovor,“ kazao je on.

Predsednik SLS-a i poslanik u Skupštini Kosova, pozvao je ovom prilikom predsednika Srbije Aleksandara Vučića, premijerku Anu Brnabić i i šefa BIA Bratislava Gašića da obrazlože zbog čega su on i njegov partijski kolega Boban Stanković zadržavani više sati na prelazu Merdare.

“Dok se kriminalci šetaju niko ih ne dira, čak imaju i pratnju, a običan narod ima problema sa onima koji bi trebali da nas štite. Šta da očekujemo od onih koji su sa druge strane zakona,“ zapitao je on.

Petrović smatra da pripadnici MUP-a i BIA treba da zaustavljaju i ispituju predstavnike Srpske liste. Na pitanje novinara zbog čega, on je odgovorio:

“Zato što četiri godine nisu ništa uradili za Srbe koji žive ovde. Možete da vidite kakav je cirkus napravljen za Novu godinu. Tolike pare i tolika sredstva se daju za dve, tri jelke i za neke bahanalije za jelo i piće dok neki nemaju šta da jedu. Oni su zapravo isključeni iz života običnog čoveka i to je veći problem od onoga što se dešava,“ kazao je on.

Podsetimo, zamenik ministra za omladinu i sport u Vladi Kosova i potpredsednik SLS-a Boban Stanković zadržan je juče na Merdaru gde je bio ispitivan od pripadnika BIA Republike Srbije nakon čega je pušten.

Pročitajte još:

Slobodan Petrović zadržan na Merdaru: Zatražili da sačeka dolazak BIA-e

BIA ispitala još jednog funkcionera SLS-a na Merdaru

RTV KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.