Petković u dvodnevnoj poseti Kosovu

FOTO: KoSSev

Direktor Kancelarije za Kim, Petar Petković, boraviće danas i sutra na Kosovu. Tokom ove dvodnevne posete, on će boraviti u opštinama južno od Ibra.

Petković će već danas, kako je najavila Kancelarija, odputovati u Orahovac gde će posetiti socijalno ugroženu porodicu Šarić, čijim će članovima uručiti pomoć.

Nešto kasnije, direktor Kancelarije će se upititi i u Veliku Hoču i tamo obići stomatološku ambulantu. Tamo će porazgovarati sa zaposlenima koji su nedavno zasnovali radni odnos.

Takođe tokom današnjeg dana, planirano je da Petković obiđe Dečansku vinicu, a nakon toga i šestočlane porodice Gogić i Mihajlović.

Dan će završiti obilaskom sela Novake kod Prizrena i razgovorima sa povratnicima o njihovim problemima i potrebama.

Sutradan, kako najavljuje Kancelarija, Petković će zajedno sa vladikom raško-prizrenskim i kosovsko-metohijskim Teodosijem prisustvovati u Prizrenu obeležavanju Slave Prizrenske Bogoslovije, Sveti Kirilo i Metodije, koje će započeti u 9 sati, liturgijom u crkvi Svetog Đorđa, a nastaviće se svečanim programom.

Posetu KiM, direktor Kancelarije će završiti u poslepodnevnim satima, obilaskom crkve Bogorodice Ljeviške.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.