Petković: Srbi koji će samostalno izaći na izbore su razbijači srpskog jedinstva

Petković sa raseljenima Smederevo
FOTO: Kancelarija za KiM

Neophodna je jedinstvena podrška Srpskoj listi, jer samo tako možemo da pomognemo svojim sunarodnicima u pokrajini, poručio je direktor Kancealrije za KiM, Petar Petković, večeras u Smederevu interno raseljenim licima sa Kosova koja žive u ovom gradu.

Nakon što je predsednik Srbije pozvao Srbe na Kosovu da izađu na kosovske lokalne izbore zakazane za 17. oktobar „u što većem broju“, direktor Kancelarije za KiM uputio se danas u Jagodinu i Smederevo gde je isti poziv uputio i interno raseljenim licima sa KiM koji žive u ovim gradovima.

Petković je u Jagodini boravio ovog popodneva, a večeras u Smederevu. Raseljenim licima i u jednom i u drugom gradu kazao je da je Srpska lista „garant ostanka i opstanka srpskog naroda na KiM“, te da ova stranka uživa podršku i predsednika Srbije lično.

U Smederevu je kazao i da samo uz „jedinstvenu podršku Srpskoj listi možemo da pomognemo svojim sunarodnicima u pokrajini“.

„Na izborima 17. oktobra naša je obaveza da sačuvamo svih 10 srpskih opština koje imamo na KiM, ali i da se izborimo za bolji život, za nova radna mesta i za to da naše institucije budu zastupljene na prostoru Kosova i Metohije. Tu sam da vas pozovem da podržite kandidate Srpske liste, jer jedino Srpska lista kao projekat od nacionalnog značaja ima podršku predsednika Aleksandra Vučića, Beograda i države Srbije“, kazao je Petković.

Na ovim izborima u više opština sa srpskom većinom izaći će i samostalni kandidati. Međutim, oni su za Petkovića „razbijači srpskog jedinstva“.

„Oni koji su se odlučili da samostalno izađu na izbore, a nose srpsko ime i prezime su razbijači srpskog jedinstva i nisu oni koji su uz svoj narod i Beograd, nego imaju podršku iz Prištine“, ocena je ovog beogradskog zvaničnika.

Petković je podcrtao da su predstojeći lokalni izbori važni za Srbe.

„Neophodno je da u lokalnim institucijama samouprave imamo ljude koji čuvaju srpsko jedinstvo i koji se bore za srpske interese – zaključio je Petković.

Poziv raseljenim Srbima da izađu na predstojeće izbore na Kosovu uputio je prethodno i srpski Komesarijat za izbeglice, dok je predsednik Srbije pozvao Srbe sa Kosova da učine isto. Više o tome u posebnoj vesti:

Republika Srbija poziva interno raseljene da glasaju na kosovskim izborimaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.