Petković se i danas vanredno obraća javnosti, pre predsednika Vučića

FOTO: KoSSev

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održaće danas konferenciju za novinare, saopštila je Kancelarija za KiM.

Konferencija je zakazana u 13.30 sati, u Vladi Srbije.

Petković je juče bio u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji se sastao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Iako najavljen kao treći sastanak ove dvojice, i sam Borelj je potvrdio da se ne radi o redovnom sastanku, već o „kriznom menadžmentu“ u pokušaju EU i SAD da se spuste tenzije na Severu usled nove krize sa tablicama.

Jučerašnji sastanak nije rezultirao dogovorom, ali je najavljeno da će se nastaviti sa sastancima do 1. septembra, za kada su kosovske vlasti najavile novi rok da započnu primenu odluka na Severu o izdavanju ulazno-izlaznog dokumenta za one koji sa srpskim dokumentima ulaze na Kosovo, uklanjanju KM tablica i registraciji vozila na RKS.

Posle sastanka Vučića i Kurtija sa evropskim posrednicima, Petković se kratko obratio novinarima i istakao da će Vučić po povratku u Beograd imati najznačajnije obraćanje do sada.

O jučerašnjem sastanku u Briselu detaljnije čitajte u: (AŽURIRANO) Mediji o razgovorima u Briselu: Završena i druga runda, čeka se obraćanje Borelja

Informišite se o najnovijoj krizi na našim tematskim stranicama Briselski proces i tablice

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.