Petković obišao Srbina koji je pretučen u Klini: Kurti kaže da nema međuetničkih sukoba, a šta je sa Rankom i ostalima

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, obišao je danas u Velikoj Plani, Ranka Bacića, koji je 12. jula pretučen u selu Dolac kod Kline i preneo mu podršku države Srbije, ali i poruku da pod hitno moraju da prestanu napadi na Srbe.

Ranko Bacić, koji inače živi u Velikoj Plani, napadnut je ovog ponedeljka na putu ka svom imanju u Dolcu. Kako je tada preneo RTS, on je došao da bi izvadio lična dokumenta i vratio se da živi na Kosovu.

Usled zadobijenih povreda, Bacić je hospitalizovan u bolnici u Peći iz koje je juče pušten.

Njega je danas u Velikoj Plani posetio direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, koji je saopštio da je Bacić uz otpusnu listu dobio recepte za lekove na albanskom, što je, kako je ocenio, još jedan pokazatelj „prištinskih vlasti prema Srbima na Kosovu i Metohiji“.

„Mi smo organizovali da Ranka pregledaju naši lekari, jer je reč o ozbiljnim povredama i čoveku koji ima dva polomljena rebra i on će biti smešten u bolnicu u Smederevu“, kazao je Petković, saopšteno je iz Kancelarije.

Ranko će, dodaju u saopštenju, nakon hospitalizacije moći da nastavi oporavak u hotelu „Fontana“, u Vrnjačkoj Banji.

On je zahvalio državi Srbiji, Kancelariji za KiM i predsedniku Vučiću na pomoći i podršci i poželeo mu da nastavi da se bori za sve Srbe na Kosovu i Metohiji, dodaje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Petar Petković je u vreme kada je napadnut Bacić boravio na Kosovu. Tada je izjavio da su napadači bili Albanci, a iste tvrdnje izneo je i danas u Velikoj Plani.

„Ja ne znam šta je u dušama tih albanskih terorista koji su prišli i jednom ovakvom čoveku, koji je došao da obiđe svoje imanje, da ga prebiju i da na kraju završi u bolnici. Šta im smeta Ranko? Možda zato što je Srbin i zato što neće da proda svoju imovinu, onako kako bi oni to želeli? Nego želi da obilazi svoju imovinu i da se vrati u svoju Klinu. Ali, kako da se vrate i on i drugi interno raseljeni kada vide šta se dešava i sa Dragicom Gašić i sa Rankom?“ istakao je Petković.

Osvrnuo se i na sve ostale napade na Srbe u prethodnom periodu i poručio da to mora da prestane, dodajući da je poslednji napad „sramota svih onih u Prištini“.

On je ujedno Ranku preneo i pozdrave predsednika Srbije i istakao da će njegov i slučaj bezbednosti Srba biti tema i dijaloga u Briselu.

„Aljbin Kurti kaže da nema međuetničkih sukoba na prostoru Kosova i Metohije. Kako nema? Šta je sa Nikolom Perićem, šta sa Dragicom Gašić, šta sa Rankom? To mora da prestane. I pitanje Ranka i drugih incidenata će predsednik Aleksandar Vučić pokrenuti u okviru dijaloga koji imamo u ponedeljak u Briselu“, poručuje.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.