KP potvrdila: Pretučen Srbin kod Kline

Foto: RTK2

Srbin sa Kosova zatražio je medicinsku pomoć nakon što su ga, kako se sumnja, nepoznate osobe pretukle, saopštila je danas Kosovska policija u svom 24-izveštaju. 

Kako poručuju iz policije, do napada je došlo juče u Klini, kada su ovom muškarcu nanete teške telesne povrede.

On je potom upućen na medicinsko lečenje u bolnicu u Peći, slučaj se dalje istražuje, navode iz KP.

O ovom slučaju izvestio je jutros i RTS, navodeći da je R. B. iz sela Dolac kod Kline navodno napadnut na putu ka svom imanju.

Javni servis takođe prenosi navode Srba u ovom selu – da sumnjaju da su R. B. napali Albanci.

RTS piše da šezdesetsedmogodišnji muškarac živi u Velikoj Plani kao interno raseljena osoba, a da je u Dolac došao na porodično imanje kako bi izvadio lična dokumenta i vratio se da živi na Kosovu.

O ovom slučaju oglasio se danas i direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, koji boravi u poseti selu Vidanje upravo u opštini Klina.

Kazao je da su napad navodno počinili Albanci, a da je on pokazatelj da Srbi u ovom trenutku „nisu dobrodošli na svoja ognjišta“ i da Priština ne želi normalizaciju odnosa.

„Apelujemo na sve da se situacija na terenu smiri, da sednemo i razgovaramo, jer samo razgovorom mozemo doći do pravog rešenja za suživot na Kosovu“, istakao je Petković, prenosi RTK2.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.